Според водоснабдителното дружество последната голяма авария в този участък е

...
Според водоснабдителното дружество последната голяма авария в този участък е
Коментари Харесай

Все още не е ясна причината за голямата ВиК авария във Варна

Според водоснабдителното сдружение последната огромна повреда в този сектор е станала преди 6 години.

Все още не е ясна повода за огромната ВиК повреда във Варна. Според шефа на сдружението в града хипотетичните аргументи са огромният надолнище на трасето и взривът на строителство в свлачищния регион.

Аварията на магистралния тръбопровод Варна - Златни пясъци наводни един от главните булеварди в града. Домакинства без вода няма. От нощес се зареждат от остарелия магистрален тръбопровод, предава Българска национална телевизия.

Водата от спукания магистрален тръбопровод отнесе близо 20 метра от асфалтовата настилка на улицата под която минава. Разрушени са и тротоарите.

" Причините няма по какъв начин да са ясни заради обстоятелството, че ние няма по какъв начин да ги обследваме и да ги установим. Първо нямаме такова обвързване и второ нямаме такава компетентност като ВиК оператор да установим аргументите за повредите, които пораждат ", съобщи Петър Карагьозов, основен инженер на ВиК-Варна.

Изливащата се с огромен дебит вода е тормозила живеещите в региона на повредата. Те споделят, че се е чул мощен звук, след което улицата е замязяла на река. Хората описват, че сходни повреди се случват постоянно.

" Предните пъти най-малко лишава сред два и три месеца, с цел да се ремонтира улицата. Така че идващите от два до три месеца чакаме да е в това положение, само че по-лошото е, че след няколко години ще се случи същото ", добави Веселин Стоилов.

От ВиК-Варна дадоха обещание да възстановят вредите по инфраструктурата в границите на две седмици.

Екипи на ВиК възвръщат разваления сектор от водопровода.

" Най-малкото ще се смени една тръба, като ще обследваме идната да не би да има нарушаване. Ако се наложи и тя ще бъде заменена ", разяснява Петър Карагьозов, основен инженер на ВиК-Варна.

Според живеещите тук обаче ще има още повреди, тъй като се работи " на парче ".

" В отвора - железна тръба, остаряла. Те в този момент ще дойдат, тази остарялата 20 метра от нея ще подменят с железна и след година или две ще се скъса на идната снадка. Това се случва за шести или седми път в последните десетина години ", сподели още Веселин Стоилов.

Водопроводът е построен през 2006 година. Минималният му период на употреба е 50 години. В дълготраен проект от ВиК-Варна имат концепция да подменят 150 метра от водопровода, с цел да се предотвратят последващи повреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР