Според Уолстрийт джърнъл, позоваващ се на източници от отбраната, САЩ

...
Според Уолстрийт джърнъл, позоваващ се на източници от отбраната, САЩ
Коментари Харесай

САЩ обмислят да изпратят втора бойна група със самолетоносач в Средиземно море. Ердоган е против!

Според " Уолстрийт джърнъл ", позоваващ се на източници от защитата, Съединени американски щати обмислят изпращане в източната част на Средиземно море на втора бойна група със самолетоносач.

 

В неделя министърът на защитата Лойд Остин заяви, че покрай Израел ще бъде преместена бойната група на самолетоносача " Джералд Форд ".

 

Остин сподели още, че в региона ще бъдат изпратени в допълнение бойни самолети и че Съединени американски щати ще дават боеприпаси на Израел и това ще стартира незабавно.

 

Израелските въоръжени сили нощес обявиха, че първият аероплан, пренасящ американски муниции, се е приземил в Израел, откакто Съединени американски щати обявиха, че ще изпратят нови доставки със средства за противовъздушна защита, муниции и друга помощ в региона на сигурността, с цел да оказват помощ на съдружника си в битката му против палестинските бойци на Хамас, съобщи Ройтерс.

 

Турският президент Реджеп Тейип Ердоган подлага на критика във вторник преместването на бойната група на " Джералд Форд ". " Какво ще прави американски самолетоносач покрай Израел, за какво са пристигнали? Какво ще вършат самолетите и лодките на него? Ще ударят Газа и в близост и ще подхващат стъпки за съществени кланета там ", съобщи той на взаимна конференция с австрийския канцлер Карл Нехамер в Анкара.

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Израел в четвъртък, с цел да се срещне с високопоставени водачи, сподели във вторник представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър. Това ще стане в границите на посещаване за взаимност след невижданата офанзива на " Хамас ", която умъртви повече от 1000 израелци през уикенда.

 

" Това ще бъде обръщение за взаимност и поддръжка ", сподели Милър на брифинг. " Той, несъмнено, желае да чуе водачите на Израел, да чуе непосредствено от тях за обстановката, пред която са изправени... за това от какво се нуждаят и по какъв начин най-добре можем да ги подкрепим. "

 

Държавният департамент на Съединени американски щати сподели, че по-късно Блинкен ще се насочи към Йордания, с цел да се срещне с високопоставени чиновници там.

 

Израел продължава да нанася удари против обекти в Газа удари и евентуално скоро ще стартира сухопътна интервенция против тази територия. Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че минимум 830 палестинци са били убити и до 4250 ранени.

Според Организация на обединените нации повече от 180 000 поданици на Газа са останали без дом.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР