Според ценностните системи, откровени понятия и чувство за хумор на

...
Според ценностните системи, откровени понятия и чувство за хумор на
Коментари Харесай

„Дърводелска” ли е българската дипломация, с фокус към Румен Радев ?

Според ценностните системи, откровени понятия и възприятие за комизъм на моите прародители и предци - от османско през царско време и след края на ВСВ (животновъди, земеделци, гостилничар и един поборник-участник в IV-то Велико Народно събрание, май 1893 г.) - сегашният състав на Министерство на външните работи, без вероизповеданията, се състои от 3-4 „ йерархични ” потока: генерации майстори – „ слънчогледи ” или „ хамелеон-ибрикчии ” (вече с атлантико-евро-ЛГБТИQ ценности), по-млади калфи- и чирак-ибрикчии и най-после дефицитните наивници дипломати-приоритетно национално виновни българофили (родолюбци).

За хамелеон-ибрикчийството в дипломацията, медиите, полит-пропагандата

Водещи обаче в манипулиране на обществото са хамелеон-ибрикчиите, основно платени извън мандатно ръководещи, повярвали си, че са политици пропагандисти на Догмата, на правата атлантико-евро религия. Постоянното им обществено наличие се обeзпечава- по лист и допуск - в медиите и в полит-пропагандата. Сред „ клиентите ” се открояват с баналния си изказ А.А. (екс-политик и -шеф на БНТ), някогашни политици и дипломати: П.Ст., Р.Плевн., Н.М.-Н. (Международната), Е.П.-„ Кремчева ” и Ст.Т. (заемал 4 най-престижни посланически поста), И.В.; някогашни военни, основно екс-полит-тоталитарни и ВКР-офицери, дори „ преподаватели към този момент ” като В.Ш., Т.Т., С.С. И измислени професори = профАНесори-атлантици по закона Панев от екс-катедрите по теоретичен комунизъм, философия и Академия за обществени науки и стопанско управлени. От разрешителния лист отпаднаха дантеленият Г.М.(симпатии към Виктор Орбан), Н.Млад. (като офшорник), Ал.Йо. (на изборна службица в Брюксел). Но в листата са полит-абонатите, без Ко.Ко. – косвени войноподстрекатели като бойкикевци, харвардските пътешественици в Киев, герберските позиционни „ фурнаджийски лопати ”, дребните Мукове (или Муци? = НДСВ-юпито и демо-Гнома), Ментата с „ Черният чичо ”(превод от Кара...), козируващи в Анадола и пред Високата в предишното Порта. (Дали единствено в предишното?) Дори обществено насочената „ пустинячка ” от Крушовица, която се кълнеше, че не изнасяме „ джепане ” в Украйна. Но гърмежите с жертви и повредите в последно време в „ Арсенал ” ми припомнят за гърмежите с 2 човешки жертви във военните хранилища на с.Върбетице, Чехия през 2014 година, евентуално наети от Гебрев, станали причина за всеобща взаимна експулсия на дипломати на Чехия с Русия. Вече близка история, само че в следствие на „ харвардския възторг ”, след чехите, с прокуждането на десетки съветски посолски чиновници и ние останахме с 1 посланик в Санкт Петербург и 5-6 чиновници в посолството в Москва. Прадядовците ми лозари на времето се тюхкаха: „ Защо ми трябваше на хълм лозе? Как ли ще го обливам? ”

На основни по новост за българската дипломация постове (Вашингтон, Берлин, Хага /по тематиката Шенген/, Лондон, Варшава /Триморието/, прилежащи страни...) се прехранват хамелеон-ибрикчии, не родолюбци; в 2-те централи в Брюксел – едва познати кариерно или непознати в професионалните среди калфи- и чирак-ибрикчии.

Подобна е и класификацията в медиите, най-вече в СМРАД (= средствата за всеобща реклама, пропаганда и дезинформация). Там слугинажът е етаблиран, само че се появяват ново-стари звезди. Лице с буквите Н.М. , от които семейството на блатен съветски език би била равнозначна на гаменско пояснение на български на името на съветския президент Путин, написа на 22 т.м. публикация в следен може би от олигарх на Движение за права и свободи седмичник „ Дърводелската дипломация на Румен Радев ”. С категоричен за пояснение текст в жанр „ мяу-мяу ”под заглавието: „ В Ню Йорк Организация на обединените нации (Р.Р.) жигосах съветския агресор, а страната ни сподели разнопосочно държание и неизживени зависимости ”. Въпреки укритата от мрежата биография на създателя проличава, че е „ профи ” публицист. По фотографията eна възраст исмутно ми припомня по име на „ дописник/ ”селкор ” (= селски сътрудник, по тогавашната терминология) на вестник „ Работническо дело ”. И на прочут ми русофоб, ползващ като единствен непознат език съветския.

НМ: 1. Подозира намерено президента дали не неглижирал преднамерено присъединяване ни в Организация на обединените нации, с цел да бъдем показани от „ нискоразредна делегация , отпред с външен министър и то длъжностен ”. 2. След селташко „ разкриване на велосипеда или на топлата вода ”, че интернационалните връзки не са дърводелство ”, селкорът укорява президента Радев и че, взаимен с унгарската и сръбския президенти, не е подписал декларацията срещу съветската експанзия и за приемане на Украйна в НАТО на 9-те президенти от Централна и Източна Европа от неофициалната им среща в Прага на 2.т.м. 3. Н.М. загатва намерено съмнение към опитите на Р.Радев да запази страната ни с родолюбивия мотив: „ Запазване на националната сигурност и предотвратяване от война ”/та в Украйна . 4. Според евентуалния екс-селкор „ към нас военна опасност от Русия няма ”/ло. Тя била „ задоволително изразходвана с цел да открие втори фронт (може/ла/ вероятно да обстрелва, само че това през Черно море, само че това не било нахлуване). И продължава да психо-папагалства, че „ това не било война в смисъла на Радевото изявление ”?!?? 5. С други думи президентът Радев бил продължавал да се умилква на Русия, не спирал да флиртува с последните ни съветски зомбита. Бившият тръбач на социалистически национализъм и пролетарския интернационализъм в деяние, в този момент очевидно наемен проатлантически пинчер, рони сълзи за какво командващият до неотдавна натовските сили в Европа ген. Бен Ходжис отминал България по време на обиколката си на източноевропейските съдружници преди месец. Според тъпанджията-пинчер Алиансът оценявал генералите ни като полунатовски!?

*Какво ли не вършат пишурки като Н.М. за пари и за ибрик-хамелеонството си! Пълна липса на човешко достолепие + пренебрежение и гаменско държание към личността и институцията на българския президент! Опитвайки се да оспори рационалната му позиция на виновен българин с дебилско-наивен солидаристичен милитаризъм.А и алегорията му „ дърводелство ”, сродна с дърворезбата, може от време на време да е обвързвана с изкуство!

През последните няколко години двустранните ни връзки с държави-членки (ДЧ) -ястреби на НАТО стагнират едностранно или на взаимна основа. Доказателства? Бяха закрити посолствата на България в Литва, Латвия и Естония, както и техните в София. Кандидатката Швеция и Норвегия също закриха посолствата си у нас, до момента в който ние прехранваме 11 щатни курортисти нереципрочно, като победена страна, в посолствата ни в Стокхолм и Осло (оглавено от етническо рускинче). С Исландия имаме разменени единствено почетни консули. Техен ПК в България е госпожа Цветелина Бориславова.

По т.1 на Н.М. :Присъствието на президент, редуван през 1 година с министър председател на годишното разкриване на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации през септември не е нужна процедура, в случай че няма среща на върха на държавните ръководители на всички страни-членки на Организация на обединените нации или изключително събитие. Според процедурните правила на Общото заседание на Обединените нации  " пълномощия за посланичество в сесиите на Организация на обединените нации могат да бъдат давани на министър-председателя, президента или министъра на външните работи на съответната страна ", т.е. Уставът на Организация на обединените нации не слага наложително условие кой да оглави държавната делегация при осъществяване на сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Министър Н.Милков се разграничава професионално от външнополитически дилетанти, Кириак Стефки и – Стефчовци като Теодора Генчовска, Румяна Желева, Михайлова-Нейнски, Е. Захариева, профи-смехурковци като Н.Младенов, Даниел Митов и под. Без да е одобрен политик с народен принос или послания на времето си като Атанас Буров, Първан Драганов или Иван Башев, Милков е модерно рутинирано профи- изключение като Вигенин или Светлан Стоев. (Въпреки че и тримата без належаща нужда откриха часове да се тръшнат на атлантико-молитвените килимчета).

По т.1-3 на Н.М. : Прокси-, бизнес- или освободителни военни дейности има непрекъснато в света, плануван самит нямаше и Радев почете Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации през 2019 и 2021 години. Както и Б.Борисов през 2010 и 2018 години. Без особени резултати, с изключение на в негласната, „ скришна ” конкуренция сред сътрудниците им и тези на Р.Плевнелиев и Г.Първанов в това време кой ще посети повече страни и пъти на държавна прехрана. Далеч по-овластеният Тодор Живков е бил на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации мисля, че само през 1960 година

По т.т.1, 4-5 на Н.М. :По мотив резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации от 12.10. т.г., осъждаща противозаконното анексиране на райони на Украйна от Русия с гласовете на 143 страни, включително на България, 35 въздържали се и 5 срещу, Н.М. признава ангажираното изявление на министър Милков. Че това е „ противозаконна експанзия ”(законни има ли? О.Г.), водена от страна-член на Съвета за сигурност ” и че „ България осъжда референдумите в окупираните украински територии ”. Позиции, ясни авансово от 1994 година, откакто с Руската федерация и с Украйна през декември 1991 година бяха подписани протоколите за определяне на дипломатически връзки с България. Впоследствие с двете страни президентът Желев подписа с президентите Елцин и Кравчук обособени междудържавни Договори за другарски връзки и съдействие, от които този с Украйна бе утвърден финален от Върховната рада и на 25 март 1994 година обнародван в Дъждовни води. В двата протокола и двата Договора нееднозначно се загатва, че РФ и Украйна са в рамките на РФСР и Украинска ССР от 8.12.1991 година Сиреч, от 25.03.1994 година Крим и окупираните през т.г. украински територии според двустранната ни международно-правна регулация с двете страни, са в състава на Украйна. Никоя от двете страни не е денонсирала Договорите или протоколите. И следва че „ Pacta sunt servanda ”, т.е., че споразуменията би трябвало да се съблюдават. Според България. И за това пиша най-малко трети път! Мнозинството от подписалите по чешко-румънска самодейност декларация от Прага на 2.10.т.г. имат единствено аналогични по наличие протоколи... само че не и Договори...с Киев и Москва, тъй че по тематиката анексии на територии българската дипломация си е свършила тематичната работа преди 3 десетилетия. И не е нужна инфлация на подписи на български президенти. Също: Приемането в НАТО е консесуален въпрос на всички ДЧ, освен на 9 деятели. Мнозинството от 9-те президенти нямат пълномощия за изпълнителна власт, евентуално и парламентарни решения по тематиката. Едва ли е нужно „ да се дърпа за опашката непредсказуемия в дейности дракон ” на гърба на цяла България.

** Обаче някогашният евентуален пропагандатор на диктатурата на пролетариата по-надолу още веднъж припомня, че нямало различен европейски президент да се пудрел по този начин на ниска цена пред народа си плашейки го с война. След възклицание „ Пак дърводелство, пиарски талаш... ” ни в чеп, ни в ръкав той напомня за тежкия път на България към Организация на обединените нации (1945-1955 г.), когато сме признати с 57 гласа „ за ” (отбелязва само „ в т.ч.Турция ”), 5 въздържали се (САЩ и изрежда още 4 васали, като акцентира:...странно – нашата съседка Гърция ”). Т.е., Н. М. прави поклон на притежателя от Движение за права и свободи. Както и със споменаването на 2-те страни, дали своят вот „ срещу ” (Китай и Куба). Вероятно е не запомнил, в случай че е знаел, че тогавашен Китай е о-в Тайван (официално Република Китай и сега), а едвам през 1971 година Народна република Китай или КНР, със столица Пекин измества от Секретен сътрудник и организацията РК със столица Тайпе. А Куба през 1955 година не се оглавява от Ф.Кастро, а от Фулхенсио Батиста, кубински деспот, на ръководство от Вашингтон през 1952-59 година Н.М. обаче толерира дебатите в Организация на обединените нации за унищожаване на правото на несъгласие в Секретен сътрудник, тъй като „ и досега заради съветското несъгласие към момента не минава декларация за войната в Украйна ”.

Опит на болонка за ибрикчийска интервенция в проблематиката на нуклеарни империи! За да стигне до двукратното повторение-извод, че „ Радев за следващ път ни поведе към залагане на губещата страна. И дали президентът не следвал тежкият остракизъм на Големия източен брат, с цел да му покажел, че още е „ духовно сходен ” с него ”?

***А в предишното публицистиката в свободния свят бе влиятелен, интелектуален поминък и занаят! Не за мижитурки. По-сериозно звучеше и понятието обществена дипломация.

****А дребните и междинни страни или съумяват да балансират, или остават васали и колонии на остарял или нов Го-о-олям брат-империя. За да го съ-прехранват.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР