Според статистиката хирзутизмът - известен също като хирзутизъм засяга приблизително

...
Според статистиката хирзутизмът - известен също като хирзутизъм засяга приблизително
Коментари Харесай

Домашни трикове за премахване на космите от лицето

Според статистиката хирзутизмът - прочут също като хирзутизъм визира почти 5-10% от дамите от всички възрасти. Без значение какъв брой сме здрави, ние желаеме тялото ни да наподобява безупречно, заради което използваме пинсети или използваме естетични разкрасителни процедури за премахване на казуса.

Оказва се, че има и някои естествени и безболезнени способи да помогнете за унищожаване на несъразмерното окосмяване по лицето. Ето 4 ефикасни средства за унищожаване на косми по лицето, които можете елементарно да употребявате в уюта на личния си дом.

1. Лавандулово масло и масло от чаено дърво

Състав:

- 1 чаена лъжичка лавандулово масло,

- 4-6 капки масло от чаено дърво.

Подготовка:

Смесете маслата в купа.

Приложение: С помощта на памучен тампон нанесете сместа върху косматите елементи на лицето. Повтаряйте лекуването 2-3 пъти дневно в продължение на най-малко 3 месеца.

Резултати: Лавандуловото масло и маслото от чаено дърво имат антиандрогенни свойства, които оказват помощ за премахването на нежеланото окосмяване. Този способ е подобаващ за хора с акне и мазна кожа.

2. Лук и босилек

Състав:

- 2 приблизително огромни лука,

- 10-12 листа босилек.

Подготовка:

1. Намерете тънките, транспарантни мембрани сред пластовете лук.

2. Натрошете мембраните от лук с листата на босилека, с цел да създадете паста.

Приложение: Нанесете пастата върху области с несъразмерна коса. Оставете го да работи 20-25 минути. След това измийте пастата добре с топла вода. Повторете активността 3-4 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца.

Резултати: Лукът има доста преимущества. Самият лук предизвиква растежа на косата, само че когато се комбинира с босилек, той има противоположен резултат и оказва помощ да се отървете от нежеланото окосмяване по лицето. Тази маска е подобаваща за всеки вид кожа.

3. Мед и захар

Състав:

- 1 супена лъжица мед,

- 2 супени лъжици захар,

- 1 супена лъжица вода.

Подготовка:

1. Сложете захар в купа, прибавете мед и вода.

2. Поставете сместа в микровълнова печка за 30 секунди, тъй че захарта да се разтвори и сместа да е течна.

Приложение: Нанесете пастата върху частта на лицето, където има нежелани косми. Поставете лента плат върху сместа, която сте нанесли преди този момент, и я оставете да престои няколко секунди. Издърпайте лентата в противоположната посока, където пораства косата. Повторете това лекуване толкоз постоянно, колкото е належащо.
 5 неща, които НИКОГА не трябва да хвърляте в тоалетната 5 неща, които НИКОГА не трябва да хвърляте в тоалетната
Еволюцията ни е дарила с тоалетни, само че и с кошчета за отпадък. Ето за какво е хубаво да използваме и двете по предопределение. Със сигурност о...

Резултати: Тази пилинг маска отстранява нежеланото окосмяване и съвършено ексфолира мъртвите кожни кафези. Подходящ за всеки вид кожа.

4. Овесени ядки и банан

Състав:

- 2 супени лъжици овесени ядки,

- 1 зрял банан.

Подготовка:
 Ето я повода за оплешивяването Ето я повода за оплешивяването
Генетици от Япония, Съединени американски щати и Нидерландия са разкрили генетични аргументи за оплешивяването на хората. Резултатите от проучването са публикув...

Вземете банан и благодарение на вилица го смесете на каша. След това смесете и овесените ядки и разбъркайте добре.

Приложение: Нанесете огромно количество паста на мечтаните места и го втрийте с кръгови придвижвания. Оставете пастата да работи 15-20 минути и по-късно изплакнете със студена вода.

Повторете 1-2 пъти седмично.

Резултати: Овесената каша има зърнеста текстура, което я прави добър ексфолиант за кожата на лицето. Подходящ за: всички видове кожа.

Важна информация!

- С домашните средства за епилация не забравяйте, че търпението е най-важното. Повечето от тези способи нормално лишават доста време, с цел да видят резултатите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР