Според съобщения в мексиканските медии властите са заявили, че иззетият

...
Според съобщения в мексиканските медии властите са заявили, че иззетият
Коментари Харесай

Мексико конфискува най-голямото количество фентанил в историята

Според известия в мексиканските медии управляващите са декларирали, че конфискуваният фентанил е бил исторически по количество и че интервенцията е била осъществена в склад в град Кулиакан.

В изказването си заместник-министърът на публичната сигурност Рикардо Мехия споделя: " Акцията против този гибелен опиат е най-мащабната в историята. " Посочва се, че са арестувани 10 членове на наркокартела и че следствието на случая продължава.

При медицински проучвания е открито, че фентанилът, прочут като синтетично болкоуспокояващо, е 100 пъти по-силен от морфина и е съдбовен при банкет на два мг.

Известно е, че фентанилът, предизвикал гибелта на десетки хиляди хора в Съединени американски щати, е импортиран незаконно в Съединени американски щати, откакто е създаден в Мексико с помощта на пионерски химикали, съвсем всички от които са импортирани контрабандно от Китай.

Световноизвестният артист Принс умира на 21 април 2016 година на 57-годишна възраст в резултат на инцидентно предозиране с фентанил. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР