Според съобщения в медиите някои бизнесмени от Китай по време

...
Според съобщения в медиите някои бизнесмени от Китай по време
Коментари Харесай

Фирми от Китай спряха доставките за Русия поради бунта на Пригожин

Според известия в медиите някои предприемачи от Китай по време на протеста на ЧВК Вагнер на 23-24 юни в Русия са наредили да се спре доставката на артикули за Русия.

Както стана известно на Reuters, при вземането на решение бизнесмените са се управлявали от вероятното пораждане на опасности. Това съобщи ръководителят на Търговската организация на провинция Фудзиен Шен Мусуей.

В същото време някои представители на бизнеса към този момент са решили да „ стоят настрани “ заради несигурността в бъдещето.

Кои компании са спрели доставките, не се прецизира, само че публицисти споделят, че измежду тях има производители на автомобилни елементи, дрехи и съоръжение.

Събеседници на организацията измежду американски чиновници споделиха, че китайските управляващи са разтревожени от събитията в Русия, само че външното министерство на КНР назова обстановката " вътрешни работи на Руската федерация ".

В същото време Пекин даде обещание да поддържа Москва в обезпечаването на непоклатимост, както и в постигането на развиване и разцвет.

Освен това английското издание The Guardian написа, че протестът на Вагнер ще докара до смяна на външнополитическата позиция на Китай по отношение на Руската федерация и специфичната интервенция.

Така Пекин ще бъде деликатен и няма да се пробва да въздейства върху военно-политическото управление на Руската федерация за подсилване на връзките сред Москва и Пекин.

„ Путин е значим сътрудник и покровител на позицията на Китай на международната сцена, изключително във връзка с апелите на Пекин световният Юг да се причисли към битката против хегемонията на Съединени американски щати “, се отбелязва в публикацията.

Сега Пекин ще заеме позицията на наблюдаващ, защото всяка интервенция може да навреди на връзките с Москва.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР