Според съобщения на руски медии руска военна полиция е започнала

...
Според съобщения на руски медии руска военна полиция е започнала
Коментари Харесай

Руска военна полиция започна да патрулира в зоната за сигурност в Северна Сирия

Според известия на съветски медии съветска военна полиция е почнала да патрулира в Северна Сирия, откакто влезе в действие руско-турското съглашение, даващо на кюрдските бойци 150 часа да се изтеглят от съвсем цялата зона по продължение на североизточна граница на Сирия с Турция, съобщи Асошиейтед прес.

Интерфакс се базира на изказване на съветската военна полиция, в което се споделя, че патрулите са почнали на североизток от град Манбидж. Междувременно съветската телевизия заяви за ескорт на съветската войска, насочващ се към град Кобане.

Според съглашението силите на Русия и на сирийското държавно управление би трябвало да стартират да навлизат в региона през днешния ден по обед, с цел да подсигуряват изтеглянето на кюрдските бойци на 30 км от турско-сирийската граница.

Договорката, реализирана сред турския президент Реджеп Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин, разрешава на Турция да откри надзор над регионите, които завзе този месец в Североизточна Сирия. Анкара предприе интервенция против кюрдските бойци от Силите за отбрана на народа в Сирия, които назовава терористи и твърди, че са свързани с бунтовниците от Кюрдската работническа партия в Турция, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР