Според съобщение на сингапурската медия CNA, на 7 март Китай

...
Според съобщение на сингапурската медия CNA, на 7 март Китай
Коментари Харесай

Китай ще ваксинира китайските граждани в чужбина и олимпийските спортисти

Според известие на сингапурската медия CNA, на 7 март Китай е оповестил, че възнамерява да сътвори пунктове за имунизация на китайските жители в чужбина и е подготвен да стартира съдействие с МОК по имунизацията на спортистите, които ще вземат участие в Олимпийските игри, съобщи Радио Китай.

Китай създаде няколко нови ваксини против новия ковид и към този момент стартира акции за имунизация. Страната възнамерява да имунизира 40% от популацията до месец юли. Китай ще бъде хазаин на зимните олимпийски игри през идната година, а Япония на летните през тази.

Китай възнамерява да даде 10 милиона дози ваксини за механизма COVAX на Световната здравна организация. До този миг Бразилия, Индонезия, Турция, Обединените арабски емирства и доста други страни са получили китайски ваксини.

На конференция в границите на сесиите на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС на 7 март китайският министър на външните работи Уан И съобщи, че Китай ще се опълчи на всевъзможни опити за политизиране на съдействието с имунизациите.

„ Ройтерс заяви, че Китай праща своите ваксини по целия свят, изпълнявайки обещанието си да ги трансформира в " световен публичен артикул ", написа CNA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР