Според руското издание rg.ru, в авиобазата Кубинка край Москва от

...
Според руското издание rg.ru, в авиобазата Кубинка край Москва от
Коментари Харесай

Свръх защитени Су-25 чакат да бъдат изпратени в Сирия

Според съветското издание rg.ru, в авиобазата Кубинка край Москва от несигурно време се намират суперщурмовици Су-25СМ3 „ Грач ” в очакване да бъдат изпратени за Сирия. Не се знаят аргументите за забавянето. На тях обаче е конфигурирана новата защитна система „ Витебск ”, която прави самолета невредим даже и от ракети ПЗРК с пасивна топлинна глава за самонасочване. Щурмовикът е тотално освежен и всъщност е нов аероплан с увеличена бойна успеваемост съвсем три пъти. Инсталирано му е ново радиоелектронно съоръжение. Модернизираната авионика му разрешава да употребява управляеми ракети и коректируеми бомби. Той към този момент даже ще може да води въздушен пердах с ракети и оръдия.

„ Грач” получили сателитна навигация ГЛОНАСС, която разрешава даже в условия на лимитирана видимост да нанасят бомбени удари с акуратност до 10 м.

Защитната система „ Витебск” е конфигурирана на всички вертолети Ка-52 и Ми-8. До в този момент няма свален съветски вертолет с такава система на борда. Например на 8 октомври 2016 година съветски вертолет Ми-8 е обстрелян от ПЗРК в провинция Хама, само че ракетата минала около него.

Работата на комплекса е учредена на тясно ориентирано и по необикновен метод модулирано лъчение на специфична сапфирена лампа. В системата за ръководство на ракетата поражда фантомен облик на задачата, който тя възприема за главен. Формира се виртуална действителност, която заблуждава топлинната глава. Така ракетата се насочва в празното пространство. Тази задача е решена за първи път в света.

На борда на Су-25СМ3 са конфигурирани и системи за радиоелектронна битка против ракети ръководени от земята ракети.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР