Според резултатите от проучване на общественото мнение 41 процента от

...
Според резултатите от проучване на общественото мнение 41 процента от
Коментари Харесай

Проучване: 41% от сърбите ще гласуват за опозицията, 49 но сто - за Вучич

Според резултатите от изследване на публичното мнение 41 % от сръбските жители биха дали своят вот за коалиция, формирана от партии, събрани към митинга " Сърбия против насилието ", а 49 % биха подкрепили коалиция, водена от президента Александър Вучич, оповестява организация ФоНет.

Това сочат резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от Центъра за проучвания, бистрота и отговорност (ЦРТА), прецизира Българска телеграфна агенция.

За десния опозиционен блок - Двери, Заветници, Нова демократическа партия на Сърбия и ПОКС биха дали своят вот 10 % от жителите.

Почти половината от жителите - 47 %, считат, че Сърбия се движи в неверна посока, а 38 % считат, че страната е на прав път. Най-големият проблем, който жителите виждат, са икономическата обстановка, неприятният стандарт на живот, растящите цени, инфлацията.

Докато 39 % от интервюираните показват стопанската система като един от проблемите, за 29 % от тях това е най-големият проблем, пред който Сърбия е изправена през днешния ден.

Косово е посочено като първи проблем от 23 на 100 от жителите, като е значимо да се означи, че изследването е извършено точно в дните на рецесията със сигурността в Северно Косово, добавя ЦРТА.

Мнението на съвсем всеки втори жител е, че държавното управление не е изпълнило огромна част от обещанията, които даде преди последните избори, а 36 на 100 от интервюираните считат, че обещанията в по-голямата си част са изпълнени.

ЦРТА организира две изследвания по телефона от 23 септември до 5 октомври на инцидентен принцип върху представителна извадка от 1544 души в Сърбия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР