Според регионалния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи цели

...
Според регионалния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи цели
Коментари Харесай

Петя Аврамова: ТОЛ системата не е проблемът на автобусните превозвачи

Според районния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи цели да покаже проблемите в бранша. По думите й обаче казусът не е въвеждането на ТОЛ системата, защото цените са били понижени, както и пътищата, които обгръща новото таксуване.

По-рано стана ясно, че превозвачите от през днешния ден излизат на митинг поради въвеждането на ТОЛ системата. От години автобусните превозвачи упорстват и нерегламентираните транспорти да бъдат оповестени за закононарушение посредством смяна в Закона за автомобилните транспорти.

" Аз одобрявам тази стачка на автобусните превозвачи като опит за проявление на проблемите, които би трябвало да бъдат решени. Категорично считам, че тол таксата не е проблем, както за автобусните превозвачи, по този начин и за всички тежкотоварни транспорти, които би трябвало да заплащат на база изминато разсотяние. Обществото също удостовери с направеното от нас изследване, че поддържа тази промяна и този модел на таксуване ", сподели министър Аврамова.

По думите й проблемите на превозвачите са други.

" Първо - нерегламентираните транспорти. Това е тематика, по която би трябвало да се работи. Второто, което тормози превозвачите, са дълготрайните контракти, които имат с общините. Там мое персонално мнение е, че може да се намерения за смяна в Закона за публичните поръчки и опция при такова форсмажорно събитие, каквото е въвеждане на наложителна ТОЛ такса за автобусните транспорти, те да имат опция за актуализация на тези дълготрайни контракти ", уточни Аврамова.

Тя удостовери, че от 1 март ТОЛ системата потегля и не се плануват нови отлагания на въвеждането й. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР