Според ръководителя на кабинета на украинския президент Андрий Йермак атаката

...
Според ръководителя на кабинета на украинския президент Андрий Йермак атаката
Коментари Харесай

Ирански дронове удариха Киев? Взривове събудиха украинската столица

Според ръководителя на кабинета на украинския президент Андрий Йермак офанзивата е осъществена от дронове-камикадзе, оповестява Ройтерс, като цитира негова обява в " Телеграм ".

Кметът на града Виталий Кличко заяви, че са наранени няколко жилищни здания в централния регион " Шевченко ", където към този момент работят избавителни екипи.

 

Междувременно Сърбия реши да затвори краткотрайно посолството си в украинската столица. Служителите ще продължат да работят, само че от Белград. Причината - да се обезпечи сигурност за задачата.

Новите удари идват тъкмо седмица, откакто украинската столица беше ударена от няколко съветски ракети в час пик. При обстрела, който беше осъществен по едно и също време в няколко огромни градове в цялата страна тогава починаха 19 и бяха ранени над 100 души.

 

Руският президент Владимир Путин сподели, че ударите предходната седмица са били като възмездие за повреждането на Керченския мост, свързващ Русия с окупирания Крим, за което той упрекна Украйна. Но в петък той сподели, че повече няма потребност от огромни въздушни офанзиви против Украйна. защото набелязаните цели са били изумени.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР