Според проучвания всяка четвърта цигара не попада в кошчето, а

...
Според проучвания всяка четвърта цигара не попада в кошчето, а
Коментари Харесай

40 български плажа с кампания срещу фасовете в пясъка

Според изследвания всяка четвърта цигара не попада в кошчето, а в канавката, на плажа, на пътя отвън колата. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, а за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години според от външните условия. Малцина знаят, че разграждането на един фас може да отнеме 15 години. Това е проблем, който визира всички ни. Нека обединим напъните си и дружно да почистим планетата си от боклука.

В този дух е и основаната акция против изхвърлянето на фасовете в пясъка, която се организира по едно и също време на 40 плажа по българското Черноморие. Инициативата носи името „ Промени картинката “ и цели да ни осведоми за казуса със замърсяването с цигарени фасове и последствията, които носи това.

Софиянци събират мидички, варненци събираме фасове. pic.twitter.com/tId5XEnSD4
— varnasummer (@varnasummer) June 8, 2014
За задачата са сложени платна с провокативни послания върху съблекални и избавителни постове, които припомнят, че фасовете са най-големият замърсител на  плажовете  и най-широкоразпространената форма на отпадък в океаните. 

Платната, които целят да привлекат вниманието на плажуващите, са с три надписа: „ Ти идваш за малко, те остават за дълго “, „ Ти ще си тръгнеш, те ще останат “ и „ Някои следи остават за дълго “.

Над 100 са поставените транспаранти по крайморската линия, които да ни накарат да се замислим тогава, когато се любуваме най-пълно на благосъстоянието на природата, което ни заобикаля - по време на лятната отмора.
Български плаж се подреди измежду 50-те най-хубави в света
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР