Според проучване на холандската инвестиционна банка ING, всички нови автомобили,

...
Според проучване на холандската инвестиционна банка ING, всички нови автомобили,
Коментари Харесай

10 причини да притежавате електрически автомобил

Според изследване на холандската капиталова банка ING, всички нови коли, които се продават в Европа ще бъдат електрически след две десетилетия. Предвижда се това да се случи след усилени държавни стратегии за стимулиране, понижаване цената на батериите и икономии от мащаба.

Във Англия към този момент е препоръчан проект, съгласно който от 2040 година на Острова ще бъдат неразрешени колите на бензин и дизел. И това не е всичко – след тази дата ще бъдат неразрешени и хибридните коли – които имат и електрически, и бензинов или дизелов мотор. Т.е. по английските пътища ще има единствено електрически автомобили.


Освен Лондон, и Париж възнамерява от същата тази 2040 година да забрани дизеловите и бензиновите коли, осведоми Българска национална телевизия. Според специалисти търсенето на мотори с вътрешно горене с дизелово гориво и бензин ще падне под натиска на по-строгите закони за запазване на климата през идващото десетилетие.

Като се имат поради по-високите разноски и по-ниския пробег на електрическите автомобили, те към момента са единствено една дребна част от автомобилния пазар. Две от водещите компании на немската автомобилна индустрия – Daimler и Volkswagen, възнамеряват до 2025 година една четвърт от създаваните от тях коли да са електрически автомобили. От BMW ще се опитат да създават електрически автомобили Mini за Англия.

Шведският производител на коли Volvo, дъщерно сдружение на китайската компания Geely, неотдавна разгласи като първи обичаен производител на коли своето цялостно отдръпване от бензинови и дизелови мотори. От 2019 година всеки нов автомобил Volvo би трябвало да бъде или електро или хибриден вид.

Наскоро норвежкото държавно управление разгласи, че по пътищата на петмилионната страна се движат към 100 хиляди електрическия автомобил, като само Съединени американски щати, Япония и Китай имат повече електрически коли. Очаква се към 2025 година по пътищата на Норвегия да не се движат коли с обичайно задвижване, поради огромните данъчни облекчения, които държавното управление прави при покупката и поддръжката на електрически автомобили.

Предлагаме ви 10 аргументи да притежавате електромобил съгласно електронното издание TheCarElectric.

1. Пъргавина за къси дистанции.

Изминавате по-малко от 60 км на ден? За множеството коли, а това са към осемдесет % от тях, действително изминаваните в градски условия километри са по-малко от 60 км дневно. Електрическите транспортни средства от градски вид са изцяло подобаващи за такава приложимост. Бързо напредване в границите на няколко пъти денем. Дори при натискането на спирачките, батериите на автомобила ви се зареждат.

2. Кажете довиждане на вашата бензиностанция.

Основно улеснение на електрическите коли през днешния ден е, че не се постанова посещаване на бензиностанция.

3. По-чист въздух!

Вашето придвижване с електрически автомобил е с деветдесет и седем % по-чисто от колите с ДВГ. Електрическите транспортни средства (NEVs) създават нулеви излъчвания въглероден диоксид. Така можем да дишаме доста по-добре. Този факт наподобява изключително прелъстителен за градското население, изключително в централните региони, в които смогът от въглеводороди и азотни оксиди щедро замърсяват въздуха.

4. Ниски разноски за техническо обслужване.

Да не забравяме, че зареждаме гориво най-малко един път седмично, сменяме масла и така нататък Тези дни стават минало, когато се употребява електрически автомобил. Просто влезте в колата си, завъртете ключа и към този момент може да пътувате.

5. Автомобилът се зарежда, до момента в който ние спим.

Всъщност процесът на зареждане в електрическата мрежа продължава даже по-малко от времето, което е нужно на нас самите да се наспим добре. За множеството електрически коли и Plug-in хибриди са нужни към 8 часа за цялостно зареждане, като се стартира от нулев потенциал на батерията. Средното време за зареждане е някъде сред 2 и 6 часа според от дистанциите.

 10 аргументи да притежавате електромобил

6. Малко „ коне “, доста мощност.

Необходими са единствено няколко „ коня “ под капака на електрическия автомобил, с цел да работи той като ракета. Средно има по-малко от 40-50 „ коня “ под капака на електрическия автомобил. Но не трябва да се подценяват, тъй като се движат извънредно бързо, освен това безшумно. Това значи, че можете да настигнете Porsche 911 и да му прочетете регистрационния номер, в границите на няколко секунди.

7. По-добра крива на въртящия миг.

Ще попитате, какво е това? Много от вас евентуално са осведомени с Roadster Tesla Motor’s. Тя може да вдигне от 0 до 60 км/ч, за 3.9 секунди, което е доста по-бързо от най-бързите коли на пътя. Другите по-традиционни електрически коли, които не са толкоз бързи, не са ви конкуренция в ускорението.

8. Електрическите коли са с превъзходен дизайн.

Има няколко производители на електрически коли, които поеха хвърлената ръкавица. Въпреки че Toyota Prius е най-продаваният електрически и газов хибриден автомобил в Съединени американски щати досега, той е противен спрямо дизайна на някои електрически автомобили. Разбира се, изцяло е допустимо да конверсираме един прелестен автомобил от общоприетия му мотор – в електрически автомобил.

9. Бонуси против електромобил.

Ако е движите с електрическия автомобил из София, можете да паркирате гратис в центъра на града. В други страни притежателите на електрически автомобили получават и финансови тласъци. В Съединени американски щати да вземем за пример, Конгресът позволи данъчни заеми, в случай че закупите електромобил. Там може да се получи данъчен заем до 7500 Щатски долар за нов електрически автомобил. Разбира се, това е в Съединени американски щати, само че тези процеси се развиват и в България.

10. Увеличавате вашата самостоятелност.

Едно от преимуществата на шофиране на електрическа кола е, че към този момент не сте чувствителни по отношение на цената на петрола, и по този и към цените на бензиностанциите.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР