Според приетия в понеделник указ температурата на климатичните инсталации не

...
Според приетия в понеделник указ температурата на климатичните инсталации не
Коментари Харесай

В Испания наредиха на магазините да изключват осветлението през нощта. Наложиха и други рестрикции

Според признатия в понеделник декрет температурата на климатичните съоръжения не може да поддържа температура под 27 градуса през лятото, а отоплението не може да надвишава 19 градуса през зимата, а осветлението на витрините на магазините би трябвало да се изключва след 22:00 часа.

Подобни ограничения към този момент са въведени за постройките на обществената администрация, до момента в който за семействата те към този момент са доброволни. " Светът е извърнат с главата надолу, имаме война в Европа ", разгласи във вторник министърът на екологичния преход на Испания Тереса Рибера. По думите ѝ това са специфични старания в ексклузивен миг.

Испания чака този ход да ѝ помогне да реализира задачата си за понижаване на потреблението на газ със 7% в сходство с поетите предходната седмица задължения като част от по-широкообхватно съглашение на Европейски Съюз, което има за цел да понижи търсенето на газ преди зимата на фона на очертаващата се енергийна рецесия, провокирана от войната на Русия в Украйна.

Миналата седмица министрите на енергетиката на Европейски Съюз се договориха за съглашение, което може да наложи наложително систематизиране на газа в целия блок при положение на дефицит на доставки през зимата, както и непринудено понижаване на търсенето на газ с 15% до март.

Мадрид се опълчи на първичното предложение на Еврокомисията, а Рибера оглави коалиция от най-вече южноевропейски страни, които се оповестиха срещу проекта с претекста, че той не регистрира съответно другите национални енергийни миксове, търговски връзки и степента на взаимозависимост от съветския газ, прецизира БГНЕС.

Премиерът на Испания приканва да не се носят вратовръзки, с цел да се пести сила

За разлика от доста други държави-членки на Европейски Съюз Испания има лимитирана взаимозависимост от съветския газ, като през 2020 година единствено 10,5% от вноса е бил от Москва. Природният газ съставлява малко под една четвърт от енергийния микс на Испания за същата година.

Инициативата от понеделник дава на бизнеса седем дни, с цел да се приспособяват към новите ограничения, които могат да бъдат облекчени при положение на рискови температури и ще бъдат в действие до ноември 2023 година Очаква се през септември държавното управление да започва и по-мащабен проект за непредвидени обстановки и икономии на сила.

Но не всички са удовлетворени от проектите.

Исабел Диас Аюсо, ръководител на Община Мадрид и изгряваща мощ в консервативната Народна партия съобщи, че законът няма да се ползва в испанската столица. " Мадрид няма да изгаси осветлението ", сподели тя. Според нея този декрет " поражда неустановеност и отблъсква туризма и потреблението. Той провокира мрак, беднотия и горест. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР