Според президента Румен Радев туризмът заслужава особено внимание от държавата

...
Според президента Румен Радев туризмът заслужава особено внимание от държавата
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди с Националния борд по туризъм проблемите на бранша

Според президента Румен Радев туризмът заслужава изключително внимание от страната поради приноса му към стопанската система на страната. Държавният глава беседва с управлението на Националния ръб по туризъм.

Президентът Радев счита, че са нужни дълготрайна национална тактика за развиване на бранша, незабавни ограничения, които да компенсират упования спад на съветски и украински туристи и възходящите разноски на бизнеса.

Държавният глава е подчертал и върху потребността от дейни държавни политики за развиване на дуалното обучение, включително включването на стажове и практики в туризма по време на просветителния развой, както и дейна интернационална рекламна акция на България като туристическа дестинация.

От сектора са показали, че удължаването на мярката 60 на 40, обезщетенията поради високите цени на тока, опазване на понижената Данък добавена стойност ставка в туризма са измежду краткосрочните належащи ограничения, които ще спасят сезона и ще върнат доста повече средства в държавния бюджет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР