Според президента Румен Радев София трябва да продължи с политиката

...
Според президента Румен Радев София трябва да продължи с политиката
Коментари Харесай

Румен Радев: София трябва да продължи с политиката си на вето към Скопие

Според президента Румен Радев София би трябвало да продължи с политиката си на несъгласие върху началото на договаряния на Скопие с Европейския съюз до момента в който България не получи ясни гаранции, че е предпазен националният ни интерес.

Коментирайки днешната си среща с еврокомисаря по разширението Оливер Вархей, президентът Румен Радев още веднъж акцентира, че би трябвало да се подхващат дейности за решение на проблемите на българите в Република Северна Македония и гарантирането на конституционните им права:

" Младите хора в Република Северна Македония да не се възпитават в дух на ненавист към България. Имаме избран напредък в нашата работа. Както и той днеска показа, тези проблеми с помощта на настойчивостта на България, тези проблеми към този момент се осъзнават и се трансформират от ден на ден в ангажимент на Европейския съюз. Въпросът е с какви механизми, принадлежности, да се подсигурява отбраната на нашите ползи ".

Президентът чака от държавното управление да отбрани по безапелационен метод българския народен интерес.

Румен Радев разяснява и показаните резултати от преброяването на популацията в югозападната ни съседка, съгласно което 3504-ма души са се определили като българи:

" Това е следващото доказателство за безправието на македонските българи в Република Северна Македония, които не смеят да се заявят намерено, че са българи, в случай, че тук над 120 000 са потвърдили с документ за генезис, че те са българи. Това значи, че България би трябвало да продължава с политиката на несъгласие за започване на договаряния за участие, до момента в който не получим ясни гаранции за отбрана на нашия интерес ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР