Според последното британско проучване две трети от хората във Великобритания,

...
Според последното британско проучване две трети от хората във Великобритания,
Коментари Харесай

Проучване: Две трети от британците, заразени с Омикрон, вече били изкарали ковид

Според последното английско изследване две трети от хората във Англия, които неотдавна са се заразили с варианта на ковид Омикрон, към този момент имат преболедуван ковид.

Близо двама от всеки трима респонденти с COVID-19 оповестяват, че преди този момент са имали ковид, съгласно изследване REACT (Оценка на предаването в общността в действително време), ръководено от Imperial College London и Ipsos Mori, оповестява Guardian.

„ Сред 3582 положителни хора 2315 (64,6 процента) оповестяват за предходна зараза “, се споделя в изследването. Установено е, че рискът от зараза се усилва при хората, живеещи в огромни семейства, спрямо семействата с един човек.

Необходима е повече работа, с цел да се откри какъв брой действителни рецидиви има, само че резултатите разкриват групи, които наподобява е по-вероятно да получат още веднъж коронавирус. Резултатите включват здравни експерти и семейства с деца или няколко членове под един покрив.

Проучването тества над два милиона души, а последните открития за първите две седмици на 2022 година се основават на към 100 000 PCR теста, които са изпратени на доброволци и по-късно върнати.

Около 4000 са позитивни, което е най-високият % от началото на пандемията.

Когато селекцията им е секвенирана, с цел да се ревизира с какъв тип коронавирус са инфектирани, съвсем всички са имали Омикрон, разпознат за първи път в Южна Африка, причинявайки огромна зимна вълна от инфекции в Европа.

Все още не е ясно какъв брой доброволци с позитивна проба са били изцяло имунизирани. Две дози обезпечават слаба отбрана против омикронни припадъци, макар че отбраната против тежко заболяване продължава. Но бустер дози бяха въведени с висока скорост след появяването на Оmicron, с цел да се усили отбраната на индивида.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР