Според последните слухове, NVIDIA планира разширяване на продуктовата линия от

...
Според последните слухове, NVIDIA планира разширяване на продуктовата линия от
Коментари Харесай

NVIDIA ще пусне в рамките на мобилната серия Max-Q видео-картите GTX 1050 и GTX 1050 Ti

Според последните клюки, NVIDIA възнамерява разширение на продуктовата линия от видеоадаптери Max-Q . Новите и към момента неанонсирани модели са били видяни в документите към драйвера на NVIDIA за операционната система Linux. Става дума за мобилните версии GeForce GTX 1050 Max-Q и GTX 1050 Ti Max-Q , които спрямо техните прародители би трябвало да имат по-висока изгодност, само че и по-ниска продуктивност.

Устройствата ще употребяват за основа икономичния чип GP107 с 640 CUDA-ядра за първия модел и 768 – за втория. Обемът на GDDR5 паметта би трябвало да доближи надлежно 2/4 и 4 GВ. По предварителни данни, видеокартите би трябвало да се трансфорат в отговор на калифорнийския производител на неотдавна пуснатите от AMD интегрирани адаптери RX Vega M, които са намерили приложение в процесорите Intel Kaby Lake-G.

GeForce GTX 1050 Max-Q е с предстояща периодичност от 1328 Mhz, само че ще зарадва потребителите с индикатор на TDP не повече от 40 Вата, до момента в който GTX 1050 Ti Max-Q е с индикатор на енергопотреблението не преизпълнен 46 Вата. Намаленото топлоотделяне ще понижи и продуктивността с към 10-15 % спрямо настолните модели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР