Според последните проучвания на електоралните нагласи и по данни на

...
Според последните проучвания на електоралните нагласи и по данни на
Коментари Харесай

С вота от чужбина Възраждане става част от 46-ото Народно събрание

Според последните изследвания на електоралните настройки и по данни на социологическите организации Възраждане получава 3,2% от вота в България. Припомняме, че на изборите на 4 април прогнозите бяха 1,1%, а действително Възраждане получи 2,5% и беше изненадата на изборите за мнозина.

При това сегашният планиран резултат от 3,2% не включва вота в чужбина, който за Възраждане е висок. Съдейки по резултата от 3,2%, даван все още, и съпоставяйки го към този от 4 април, действително Възраждане ще стане част от 46-ото Народно заседание.

Ето и някои от главните акценти в програмата на партията, по които ще работим:

Възраждане изрично застава зад запазването на българския лев и е срещу приемането на еврото като национална валута. Някои от доводите наикономическия ни екипа са: загуба на народен суверенитет; инфлация при стоките от първа необходимост; валутният ръб е апетитна хапка за мафията в България; ще плащаме задълженията на други страни.

Няма страна, която да е повишила скоростта на развиване на стопанската система си след влизане в еврозоната. ЕЦБ по никакъв метод не съумя да предотврати банкрута на банки и икономическата рецесия да вземем за пример в Гърция, като ги остави да задлъжнеят и сега държавния им дълг е над 200% по отношение на Брутният вътрешен продукт.

Разработен е проект България да влезе в еврозоната, само че не е очакван механизъм за излизане, показват още от политическата партия.

Ето какво планува програмата на Възраждане:

ОБРАЗОВАНИЕ:

Част от предложенията на Възраждане в областта на образованието са: унищожаване на делегираните бюджети; въвеждане на мандатност за директорите; понижаване на административната тежест в работата на учителите; пренаписване на учебниците по история и литература в дух на родолюбие; възобновяване и развиване на филантропичното и професионалното обучение и държавна поддръжка за даровитите ученици; ограничение на въздействието на непознати фондации и неправителствени организации върху просветителната система; понижаване броя на университетите и завишаване на критериите за банкет на студенти; директна взаимовръзка сред висшето обучение и кадровата политика на страната.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Възраждане е за унищожаване на комерсиалния статут на лечебните заведения и за държавно финансиране на медицинските действия, обвързано с потребностите на пациентите; признание правото на най-малък безвъзмезден пакет здравна помощ за всички български жители, която ще е финансирана посредством държавния бюджет; отпадане на ДДС-то върху лекарствата; дейно използване на стратегии за здравна просвета и здравно обучение на населението; възобновяване на учебните здравни кабинети и здравните служби в дребните обитаеми места; обезпечаване на държавно програмно финансиране за проблемите по фамилното обмисляне и асистираната репродукция.

Основен проблем в страната ни е демографската рецесия. България е неповторим случай в Европа, тъй като в спокойно време понижава с по 100 000 индивида годишно. Страната ни може да последва практиката на Гърция, която главно благодарение на Европейския съюз в интервала 1990 - 2000 година върна повече от 1 000 000 стопански емигранти с пакет от стопански ограничения, които даваха опция на всеки бежанец да не заплаща налози пет години откакто се завърне в Гърция. Експертите на Възраждане създадоха стратегия за справяне с демографската рецесия. Някой от главните й съставни елементи са: повишение на обществената помощ за развъждане на дете; право на обществена помощ за развъждане на дете за всяко семейство на работещи родители ; съответно подкрепяне на многодетни семейства; увеличение на държавните тласъци за фамилии за повишение на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства; обезпечаване на повече благоприятни условия за безвъзмездна асистирана репродукция; съответно подкрепяне на фамилии с деца в неравностойно здравно или обществено положение; осъществяване на програмата за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в непознати страни, и на лица с български корени да се върнат в България, с облекчена процедура за това; насърчаване на специфични стопански зони в изоставащите райони на страната, с което ще бъдат обезпечени повече работни места в по-малките градове; данъчни тласъци и в допълнение финансиране за развиване на селските региони на България.

ИКОНОМИКА:

Според Възраждане пълноценното развиване на стопанската система следва да е резултат от разбирането, че пазарният фундаментализъм е също толкоз нездравословен, колкото и цялостният държавен надзор. Ключовите стопански браншове като енергетика, естествени благосъстояния, военна индустрия, превоз, връзки и други следва да бъдат с водещо държавно присъединяване. Необходимо е премахване на корупцията на всички нива, повишение на приходите на българите, обезпечаване на държавна поддръжка за дребния и междинния бизнес, развиване на селското стопанство и индустрията, възстановяване на качеството и контрола на храните, отбрана на географската идентификация на неповторими български артикули, държавна политика за разкриване на нови пазари отвън България и Европейския съюз. Възраждане ще работи за превръщането на България в софтуерен център на Балканите и Европа.

СЪДЕБНА СИСТЕМА:

Възраждане предлага следните промени: незаобиколим тест представляващ полиграфско проучване (детектор на лъжата), за всички ангажирани в системата по отношение на корупционни настройки, мислене и дейности. Следващите проби е нужно да обгръщат професионалната подготовка, коефициент на просветеност и обща просвета, психически профил. Следващата стъпка е основаването на законови правила , посредством които да се контролират структурите, функционалностите и пълномощията на контролните органи. Не по-малко значимо е въвеждането на електронно ръководство в публичния живот.

Нужна е законодателна смяна и по отношение на размера на глобите за осъществени правонарушения, както и регламентиране на бърз метод за събиране на вземанията.

Прокуратурата да стане част от изпълнителната власт на директно послушание на министъра на правораздаването.

ДРУГИ НАЛЕЖАЩИ ЗАДАЧИ:

Преструктуриране и модернизиране на българската войска, която би трябвало да е способна действително и изцяло независимо да пази националната сигурност и териториалната целокупност на страната. Колективната защита, основаваща се на присъединяване във военно-политически блокове, може да бъде единствено поддържащ детайл от сигурността ни, само че не и главен такъв; референдуми за оставането на България в Европейски Съюз и НАТО и предоговаряне на партньорствата ни в двата съюза; опазване на националната валута, оптимизация и цифровизация на държавната администрация; преразглеждане на всички концесионни контракти за рандеман на подземни благосъстояния, устойчива политика за запазване на околната среда и унищожаване на нерегламентираните сметища, засилен надзор върху дърводобивната активност, възобновяване на към този момент обезлесени територии.

Вчера на заключителна конференция екип от икономисти на Възраждане показа разбор на бюджета по браншове, предлагайки тактика за решение и превъзмогване на неефективно изразходващи се средства. Експертите показаха по какъв начин и от кое място ще бъдат обезпечени средства за осъществяване на концепциите на партията.

В българската история има сведения за доста по-тежки времена на напън, само че сме преодолели всичко. Единственото, което би трябвало да се случи, е всеки един от нас да гласоподава на 11 юли с бюлетина номер 11.

Получавайки доверието на българските жители, като народни представители ние от Възраждане ще сътворяваме закони с мисъл и грижа за всеки съотечественик. Промяната е допустима и зависи от всеки българин по света!

България има потребност от Възраждане.

Политическа партия Възраждане ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 11.

Агитационен материал на Политическа партия Възраждане.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР