Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място

...
Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място
Коментари Харесай

Рая Назарян: Мога да свикам извънредно заседание на НС, но не да гарантирам, че сградата няма да бъде разрушена

„ Планарната зала в Народното събрание е място за диспути. Място за изложение на воля посредством причини и гласоподаване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от опцията да чуе причините, рисковете и изгодите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, с цел да дават отговор на въпроси “, съобщи в Кюстендил ръководителят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в града във връзка Празника на плодородието.

Тя добави, че когато липсват причини, идва място за непозволени дейности.

„ Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо безусловно неприемливо за народни представители, които би трябвало да показват и пазят ползите на народа, само че със законни ограничения “, добави тя.

„ Има опция, в случай че една пета от народните представители изискат изключително съвещание с съответни тематики и точки, то да бъде свикано.

Тези, които саботираха по най-грозния метод работата на последното съвещание на 50-ото Народно заседание, би трябвало да понесат своята отговорност “, добави Назарян. Тя уточни, че тези, които са попречили опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса „ Мини Марица-изток “, би трябвало да отговорят на миньорите от кое място и по какъв начин ще подсигуряват техните заплати в идващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им. „ Аз мога да го свикам още веднъж, само че не мога да подсигурявам, че постройката на Народното събрание няма да бъде тотално разрушена. Смятате ли, че има потребност от още експанзия и принуждение да гледаме “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР