Според полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е ръководила разследването,

...
Според полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е ръководила разследването,
Коментари Харесай

Разбиха хакерска група в Германия, обвинена в ”цифрово изнудване” и ”компютърен саботаж” за Русия

Според полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е управлявала следствието, след дълготрайно следствие предходната седмица чиновниците са направили обиски на парцели в Германия и Украйна.

Мрежата е упрекната в " цифрово изнудване " и " компютърен бойкот " и се твърди, че е насочвала към жертвите си програмен продукт за откуп, измъквайки от тях огромни суми.

ка и листата „ Магнитски “

Първата ѝ огромна офанзива е против английската система за опазване на здравето през 2017 година, а по-късно е ориентирана към необятен кръг от компании и институции, настояват немски чиновници.

В Германия измежду задачите му са били университетската болница в Дюселдорф и медийната група Funke, огромен издател на вестници и списания.

Германските управляващи издадоха заповеди за арест на трима обвинени уредници на групата, за които се твърди, че имат връзки с Русия, и за триото се организираше международно търсене.

В интервенцията са взели участие и нидерландската и украинската полиция.

Случаят акцентира интернационалния темперамент на хакерските атаки, както за причинителите, по този начин и за жертвите, съобщи висшият чиновник по въпросите на киберпрестъпността Маркус Хартман.

През последните месеци доста уеб страници в Германия - от тези на компании до летища - бяха подложени на хакерски атаки, като от време на време съветски хакери бяха упреквани за осъществяването им или за тяхното поощряване.

Германия е в положение на нараснала подготвеност за онлайн саботажи, до момента в който напрежението в връзките с Русия нараства след нахлуването ѝ в Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР