Според пазарните наблюдатели, на някои места вече липсват популярни модели

...
Според пазарните наблюдатели, на някои места вече липсват популярни модели
Коментари Харесай

Смартфоните Huawei били на изчерпване


Според пазарните наблюдаващи, на някои места към този момент липсват известни модели Huawei
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei, която стана водещ международен снабдител на смарт телефони през второто тримесечие на тази година, за дминавайки Samsung, в този момент се бори да резервира бизнеса си с умни телефони след глобите от страна на Съединени американски щати.

Миналата година администрацията на Доналд Тръмп включи Huawei в така наречен „ черен лист ”, като в действителност забрани бизнеса с компанията. По това време глобата нямаше огромно въздействие върху Huawei, само че в този момент китайският производител изпитва напън с налагането на от ден на ден и повече наказания.

Много артикули за потребителска електроника от Huawei към този момент са изчерпани на няколко места, липсват известните модели, съгласно репортаж по тематиката на Gizchina. Поради това, цените на употребяваните смарт телефони Huawei се повишават.
още по тематиката
Моделите в известни цветове от серии Huawei P, Mate и Nova към този момент са изчерпани. Потребителите, които желаят такива артикули, могат да създадат поръчка, да платят дължимата сума и да получат устройството един ден по-късно.

Наскоро държавното управление на Съединени американски щати наложи нови наказания на Huawei, забранявайки на компанията да прави бизнес с всеки производител на чипсети, който употребява американски технологии. Това затвори вратите на Huawei за произвеждане на чипсети от висок клас Kirin и доставките от други компании като Qualcomm, MediaTek и Samsung.

Новите наказания към този момент влязоха в действие, а все още Huawei няма проект Б. Говори се, че компанията може да се концентрира върху коли, мобилни аксесоари и технологии за LED екрани, за сметка на смарт телефоните от висок клас. Може също да измести фокуса си върху други устройства като таблети и преносими компютри.

Huawei е складирала избрани количества съществени съставни елементи, само че се чака те да привършат за няколко месеца. Компанията разполага с доста лимитирано време, с цел да откри път напред за бизнеса си със смарт телефони.

Същевременно Ричард Ю, основен изпълнителен шеф на потребителския бизнес на Huawei, удостовери, че идният флагански смарт телефон Mate 40 ще излезе на пазара в точния момент, само че някои анализатори се съмняват, че компанията ще съблюдава графика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР