Според първоначалните данни, около 6 000 по-малко българи са гласували

...
Според първоначалните данни, около 6 000 по-малко българи са гласували
Коментари Харесай

6 000 по-малко българи са гласували на балотажа в Обединеното кралство

Според първичните данни, към 6 000 по-малко българи са дали своят вот на балотажа за президент и вицепрезидент в Обединеното кралство спрямо изборите на 14 ноември. Победител е двойката Румен Радев и Илияна Йотова.

Около 27 500 български жители са пуснали бюлетини в изборния ден. На 14 ноември гласувалите са били към 33 700. Това са предварителни данни, само че бе видно, че интензивността на балотажа е по-ниска, въпреки и да имаше секции, които се радваха на по-добра посещаемост от предходната неделя.

Също въз основата на първичните данни Румен Радев изпреварва сензитивно Анастас Герджиков, печелейки тук-там повече от три четвърти от гласовете. Окончателните резултати обаче ще станат ясни по-късно денем.
свързани новини36820на 16.11.2021
Самите избори протекоха умерено, без произшествия. Секциите затвориха в точния момент. Организацията за следващ път бе на равнище. В някои секции доброволците се бяха погрижили за празничното въодушевление, като членове на комисии бяха облечени в носии, а те или техни близки бяха приготвили някои типчни български ястия. Сред гласувалите имаше и хора на възраст над 80 години.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР