Според папа Франциск пандемията и локдауните са накарали семействата да

...
Според папа Франциск пандемията и локдауните са накарали семействата да
Коментари Харесай

Папата каза кои са ключовите думи за брака

Според папа Франциск пандемията и локдауните са предиздвикали фамилиите да прекарват повече време дружно, в резултат на което са се изострили и някои фамилни проблеми. Той отбелязва, че това наложително другарство от време на време слага на тестване търпението и в някои случаи води до компликации.

" Съществуващите преди този момент проблеми се задълбочиха, създавайки спорове, които в някои случаи са станали съвсем непоносими. Много от двойките даже претърпяха преустановяване на връзката им ", написа Франциск и предлага поддръжката си на тези фамилии и припомня на родителите, че разпадането на един брак е изключително тежко за децата, които гледат на родителите си като на непрекъснат източник на непоклатимост, обич, доверие и мощ:

" Разпадането на един брак предизвиква голямо страдалчество, защото доста очаквания биват разрушени, а недоразуменията могат да доведат до разногласия, които оставят дълбока прочувствена контузия... Децата в последна сметка не би трябвало да изпитат болката от това, че родителите им към този момент не са дружно. "

Папата прикани родителите да продължат да търсят помощ, с цел да се опитат да преодолеят споровете между тях, в това число посредством молитва.

" Не забравяйте също, че прошката лекува всяка рана... Не позволявайте денят Ви да завърши, без да се помирите ", написа още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР