Според описанието в Уикипедия оргазмът е кулминативният момент на завършителната

...
Според описанието в Уикипедия оргазмът е кулминативният момент на завършителната
Коментари Харесай

10 любопитни факта за мъжкия оргазъм

Според описанието в Уикипедия оргазмът е „ кулминативният миг на завършителната фаза на човешкия копулативен цикъл. И мъжете, и дамите изпитват оргазъм, характеризиран от мощна телесна приятност и контракции на тазовите мускули, следени от вегетативната нервна система. Възможни са и други неволни дейности, да вземем за пример диалект, издаване на звуци, конвулсии на други мускулни групи и общо възприятие на еуфория. При мъжете оргазмът е съпроводен с еякулация. “

На процедура се смята, че това е най-елементарната интервенция на света. На доктрина обаче всичко е надалеч по-сложно, твърди списание Cosmopolitan. Ето по какъв начин наподобява мъжкият край от позиция на безпристрастната физиология.

 10 любопитни обстоятелството за мъжкия оргазъм

1. Една дребна доза алкохол може да увеличи удоволствието по време на оргазъм, като оптималният полов пик се доближава във етапа на излизане от лекото (на светлинни години разстояние от delirium tremens) алкохолно замайване. Внимание: с увеличението на броя чашки се понижава шансът за постигане на пълностоен оргазъм. Докато не се стигне до постоянно срещаната фраза: “Що в този момент да се занимавам със секс, като мога да седна и да си пия и да ми е супер мега гот? ”

2. При някои болести на далака, гръбначния мозък и гръбначния дирек се получава противоположна еякулация. При нея спермата се изстрелва не на открито, а във вътрешността, като попада в пикочния мехур. Изглежда по този начин, все едно няма изпразване, само че при разбор се откриват сперматозоиди в урината.

 10 любопитни обстоятелството за мъжкия оргазъм

3. 45% от мъжете изпитват класическите признаци на оргазъм: напрежение в цялото тяло, пулсация в региона на пениса и краткотрайни мускулни конвулсии.

4. Мъжките достижения в леглото не се съчетават добре с теста на възприятието за самоирония у мощния пол.

5. Ирония на ориста: съгласно неотдавнашни научни изследвания безспорни първенци по периодичност на оргазма се явяват момчетата, недостигнали полова зряла възраст. В Америка били изследвани 182 момчета на възраст до 12 години и 30 от тях изпитали от шест до 10 верижни оргазма.

6. Жените постоянно отхвърлят секс под претекст, че ги боли глава, само че пък вероятността мъжете в действителност да ги налегне главоболие по време на секс е много огромна (по-точно, три пъти по-голяма, спрямо нежния пол). Става дума за така наречен коитално главоболие, което в редки случаи може да придобие апокалиптични размери – до повръщане и загуба на схващане. Някои мъже изпитват този вид оргазмена болежка един път на 15-20 години, други се мъчат с нея надали не всекидневно.

7. По време на оргазъм кръвното налягане и сърцетуптенето на мъжете могат да излязат отвън всевъзможни рационални граници и да доближат умопомрачителни равнища. Ето по какъв начин наподобява „ клиничната “ картина на момента на висшата мъжка приятност: увеличена периодичност на пулса, смяна в телесната температура и в електропроводимостта на кожата, появява на конвулсии в мускулатурата, допустимо е даже кратковременно прекъсване на дишането. Кой ли беше споделил, че оргазмът е една дребна гибел?

 10 любопитни обстоятелството за мъжкия оргазъм

8. Група немски учени направи откритието, че медикаментите, които се пият при заболяването на Паркинсон, дават необикновен непряк резултат: доста редуцират паузата сред обособените мъжки оргазми. Предполага се, че въпросното магическо деяние се дължи на обстоятелството, че лекарството тушира действието на хормона пролактин, който „ спъва “ мъжкото либидо по пътя към безчетните оргазми. 60-те участника в клиничния опит останали доста удовлетворени. Дали пък не се чака взрив на Паркинсон в най-близко време?

9. В анонимна анкета преобладаващата част от мъжете показват като основна причина да не доближават първокласен и пълностоен оргазъм прекомерно проточилият се сексуален акт.

 10 любопитни обстоятелството за мъжкия оргазъм

10. Учените от Националния институт по психиатрия и неврология в Будапеща откриват, че центърът, отговарящ за оргазма, се намира в дясното полукълбо на основния мозък – същото, което ръководи и страстите. При дамите дясното полукълбо е по-развито от лявото, до момента в който при мъжете е противоположното. И по пътя на дедукцията стигаме до извода: от чисто биологична позиция дамите са облагодетелствани с опцията за по-ярък и разтърсващ край.

– Автор: Мария Павлова @ Cosmopolitan.bg –

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР