Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962

...
Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962
Коментари Харесай

Умира Мерилин Монро

Според формалните изводи Мерилин Монро умира на 5 август 1962 година в Лос Анджелис, на 36-годишна възраст от смъртоносна доза сънотворни. Намерена е мъртва в личното си легло в дома си рано сутринта от нейния психоаналитик доктор Ралф Грийнсън. Аутопсията демонстрира, че гибелта е настъпила в резултат на свръхдоза опиати – барбитурати. Има разнообразни версии за гибелта ѝ. Официално признатата е самоубийство.
„ Мерилин Монро не е имала желание да се самоубива “, твърди някогашният областен прокурор на Лос Анджелис Джон Майнър. 86-годишният магистрат, участвал на следствието, обвързвано със гибелта на звездата на 5 август 1962 година, предава на в. „ Лос Анджелис Таймс “ бележките и аудиозаписите на доктор Грийнсън. На хартия и на лента са записани признанията на актрисата от последните дни на живота ѝ. В нито едно изречение няма намек, че има желание да постави завършек на живота си. „ Нито тогава, нито в този момент имам вяра във версията за самоубийството. Докторът от дълго време ми съобщи скъпите свидетелства, само че му бях заречен в никакъв случай да не обявявам тяхното наличие. Сега обаче и той е мъртъв “, аргументира се Майнър. Въпреки това няколко дни преди гибелта си тя споделя на приятеля си, че не желае да живее и ще се самоубие.
Записите демонстрират също, че актрисата е погълната от жаждата за „ Оскар “ и мечтае за другарската протекция на Кларк Гейбъл. Сънува себе си като изпълнителка на Шекспирови функции и се изтезава от обстоятелството, че браковете ѝ приключват с бракоразвод.
Майнър съобщи, че не е имал опция да разкрие елементи от записите при възобновяването на делото през 1982 година, тъй като психиатърът на Мерилин доктор Ралф Грийнсън го кара да обещае, че няма да оповестява за тях, само че след гибелта на доктор Грийнсън, към този момент може публично да поддържа с доказателства тезата си, че Мерилин най-вероятно не се е самоубила.
Част от думите на Монро са: „ Драги докторе, Вие ми дадохте всичко. Благодарение на Вас се усещам толкоз добре, колкото в никакъв случай до момента. Сега се усещам пълноценно като жена. Мисля, че най-накрая реализирах надзор – надзор над себе си и над живота си “.
Смъртта на Мерилин Монро през 1962 година остава обект на теории на конспирацията, които не отминават. Досиетата на ФБР за актрисата от 1955 до 1962 година са съществено цензурирани, счита основният прокурор на Лос Анджелис. Разследванията на ФБР и поверителните разпити на нейни близки другари към момента не са огласени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР