Според официалната говорителка на военното министерство в Киев Наталия Гуменюк

...
Според официалната говорителка на военното министерство в Киев Наталия Гуменюк
Коментари Харесай

В атака! Украинската армия проби първата линия на руснаците край Херсонска област

Според формалната говорителка на военното министерство в Киев Наталия Гуменюк при военна интервенция 109 полк на по този начин наречената Донецка национална република (подкрепяно от Москва отцепническо образувание в Източна Украйна) е сдал позициите. " Бойците от съветските военнодесантни сили, оказвали поддръжка на сепаратистите, също напуснаха бойното поле ", съобщи Наталия Гуменюк, представена от " Новини бг ".

Украински медии разпространиха клип, на който се чува по какъв начин съветски боец декларира, че през днешния ден ВСУ нанесли мощен удар с авиация и артилерия. 

 

" Има пробив в южното направление, но  не може да приказва за по-голяма атака ", съобщи различен източник от ВСУ. Той добави: Боевете по освобождението на региона на брега на Черно море не престават.

 

Киевската медия УНИАН заяви, че в понеделник ВСУ са нанесли удар по авто цех в град Береслявъл (в Херсонска област). " Предприятието се е използваше от от окупаторите като военна база. Унищожени са и няколко моста в региона ", добави изданието.

 

" Окупационните управляващи в различен високомерен от съветските военни град край крайбрежията на Черно море – Новая Каховка – оповестиха за начало на евакуиране чиновниците на цивилната администрация ", написа по-късно " Украинская истина ".

Властите в Киев приканиха медиите да бъдат деликатни с изявленията. " Ние водим война, и на бойното, и на осведомителното поле ", сподели Гуменюк, представена от украинското издание " Обозреватель ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР