Според ново проучване повече от половината руснаци ще направят благотворителни

...
Според ново проучване повече от половината руснаци ще направят благотворителни
Коментари Харесай

Повечето руснаци даряват за благотворителност: Проучване

Според ново изследване повече от половината руснаци ще създадат благотворителни дарения през 2023 година, като милостинята ще остане най-популярната форма на дарителство в страната.

Проведено от проучвателен център към Висшето учебно заведение по стопанска система (ВУИ), общонационалното изследване демонстрира, че 53% от популацията е направило благотворителни дарения за нуждаещите се през предходната година. Всеки десети (11%) е декларирал, че подарява пари " постоянно ", а към всеки трети (36%) го прави " рядко ".

 Същевременно 6% са създали подаяние единствено " един път " през последната година.

През 2023 година делът на тези, които демонстрират своята благосклонност, остава съвсем неизменен спрямо миналата година. Според изследването той е бил постоянен сред 53% и 57% в продължение на към 10 години, като се изключи пика през 2019 година, когато делът на руснаците, даряващи за щедрост, се е нараснал до 63%.

Най-активни в даряването на парични средства са били хората на възраст сред 25 и 34 години (61%).

Респондентите на възраст 60 и повече години се оказаха по-малко дейни.
В същото време руснаците избират милостинята като най-разпространената форма на щедрост, като през 2023 година почти една четвърт (24%) ще вършат това.

Изследователите означават също по този начин какъв брой заможни са били хората, които са създали дарения. Те открили, че делът на тези, които сами не постоянно имат пари за храна, е 37%. Около 81% от хората, които са задоволително заможни, с цел да си купят апартамент или къща, са били донори на средства за щедрост.

Проучването демонстрира, че най-често руснаците вършат дарения на благотворителни организации, които оказват помощ на заболели деца и възрастни хора, както и на фондации в поддръжка на животните.

През предходната година съвсем два пъти повече руснаци са оказали помощ на военнослужещи или ветерани от войните в страната, в сравнение с през 2022 година, съгласно Ирина Мерсиянова, шеф на изследователския център към ВУЗФ, който е провел изследването.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР