Според новия закон, Националният съвет за телевизия и радиоразпръскване, чиито

...
Според новия закон, Националният съвет за телевизия и радиоразпръскване, чиито
Коментари Харесай

Противоречив медиен закон приеха в Украйна

Според новия закон, Националният съвет за телевизия и радиоразпръскване, чиито членове се назначават по квоти от администрацията на президента и от Народното събрание, ще има по-широки пълномощия над украинските медии, медийни и журналистически организации, оповестява thehill.com.

В изказване предишния месец Националният съюз на публицистите на Украйна дефинира законопроекта като опасност за свободата на медиите. „ Подобни пълномощия са явно несъразмерни. Все още никой не е съумял да укроти свободата на словото в Украйна. И този път няма да проработи ”, написа в уеб страницата си организацията.

Приети бяха и други законодателни промени, в сходство с изискванията за участие в Европейския съюз, за което Украйна кандидатства предходната година.

Клаузите на медийния закон въпреки всичко бяха смекчени, спрямо първичния законопроект, предусещащ по-голяма опция за Националния съвет за телевизия и радиоразпръскване да постанова санкции на медийни групи, да лишава лицензи на печатни медии и да блокира онлайн издания, които не се съобразят с публикуването на лимитирана информация.

Приетият ход...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР