Според нови проучвания микропластично замърсяване има в езера и реки

...
Според нови проучвания микропластично замърсяване има в езера и реки
Коментари Харесай

Нови изследвания разкриват микропластично замърсяване абсолютно навсякъде

Според нови изследвания микропластично замърсяване има в езера и реки във Англия, в подземни води на Съединени американски щати и по поречието на река Яндзъ в Китай и крайбрежието на Испания.

Нов разбор, изработен във Англия, откри микропластично замърсяване във всичките 10 проби от езера, реки и резервоари. Повече от 1000 дребни части пластмаса на литър бяха открити в река Tем, покрай Манчестър, която беше оповестена предходната година като най-замърсеното място в международен мащаб, тествано досега.
„ Беше удивително. Не чаках да намерим такива количества “ – споделя Кристиан Дън от университета Бангор, Уелс, който управлява плана. „ Микропластмасите се намират безусловно на всички места, само че ние не знаем какви рискове могат да основават. Няма смисъл да се обръщаме обратно след 20 години и да споделяме: „ Само в случай че бяхме осъзнали какъв брой е зле. “ Трябва да следим нашите води в този момент и да мислим, като страна и свят, по какъв начин можем да понижим зависимостта си от пластмаса. "
Джулиан Кирби, експерт по пластмасите от Friends of the Earth, който оказва помощ за събирането на проби вода за новото изследване във Англия, прикани депутатите да поддържат законодателство, което „ фрапантно да понижи потока на пластмасови замърсявания, които унищожават околната среда “.
Изследванията на Националния университет в Сингапур откриха над 400 типа бактерии на всеки 275 елементи микропластмаса, събрани от локалните плажове. Те включват бактерии, които предизвикват гастроентерит и инфекции при хората и също по този начин са  свързани с избелването на кораловите рифове.
Микропластмаси също са открити подземен във варовикови водоносни хоризонти в Илинойс, Съединени американски щати. Този тип подземни източници обезпечава към една четвърт от международната питейна вода.
Микропластмасите се отделят от синтетични облекла, гуми и пластмасови палети, употребявани от производството, както и от разграждането на пластмасовите боклуци. Дъждът ги придвижва в реките и морета, а вятърът до обработваемите земи, където третирани отпадъчни води се употребяват като тор.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР