Според нови данни, публикувани от Центровете за контрол и превенция

...
Според нови данни, публикувани от Центровете за контрол и превенция
Коментари Харесай

Средният живот в САЩ се е скъсил с две години през 2020 г.

Според нови данни, оповестени от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, през 2020 година продължителността на живота в Съединени американски щати е намаляла с съвсем две години - най-много поради коронавирус и свръхдози опиати, съобщи ДПА.

Националният център за здравна статистика към тази институция разгласява през вчерашния ден годишния си отчет, разглеждащ смъртността в Съединени американски щати. В отчета са оценени данни за смъртността във всички 50 щата и окръг Колумбия за 2020 година - последната година, за която има налични данни.

Установено е, че от 2019 година до 2020 година продължителността на живота в страната е намаляла от 0,2 до три години в обособените щати и окръг Колумбия. Като цяло междинната дълготрайност на живота в Съединени американски щати през 2020 година е била 77 години - спад с 1,8 години по отношение на 2019 година

Щатите с най-голямо понижение са Аризона, Ню Мексико, Тексас, Луизиана, Мисисипи, Илинойс, Ню Йорк, Ню Джърси и Вашингтон, окръг Колумбия.
Най-малък спад в продължителността на живота е регистриран в съвсем всички щати в района Нова Англия, като се изключи Кънектикът, както и в Минесота, Орегон, Вашингтон, Айдахо, Юта, Уайоминг, Аляска и Хавай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР