Според него декларацията на ГЕРБ от трибуната в Народното събрание

...
Според него декларацията на ГЕРБ от трибуната в Народното събрание
Коментари Харесай

Даниел Митов: Този бюджет не е бюджет на икономически растеж

Според него декларацията на ГЕРБ от трибуната в Народното събрание е събудила държавното управление да реагира на настояванията на Русия за евакуиране на войските на НАТО от България

Няколко пъти попитахме какъв е геополитическият разбор на премиера във връзка с желанията на Руската федерация, на спора НАТО - Русия. Отговорът беше: "Ние сме за мир, съгласие и хубост ". До момента слушам единствено мечти, както геополитчески, по този начин и вътрешнополитически, разяснява Даниел Митов от ГЕРБ-СДС в "Панорама " по

"Това държавно управление работи с благопожелание. Аз също съм за дипломатическо решение, само че оттатък това има действителности, които би трябвало да бъдат регистрирани ", добави Митов.

Според него декларацията на ГЕРБ от трибуната в Народното събрание е събудила държавното управление да реагира на настояванията на Русия за евакуиране на войските на НАТО от България. На въпрос дали би трябвало да демонстрираме "ястребова " политика, Митов отговори, че е персонално е водил такава, когато е бил външен министър.

"Не беше елементарно, когато 2014 година Русия анексира Крим. 2014 -2015 година, когато се постановяваха наказания против Русия, ние трябваше да застанем твърдо на позицията да подкрепим тези наказания, тъй като доста добре знаем какво значи нарушаването на териториалната целокупност на една страна ", разясни Даниел Митов.

Според него връзките сред България и Северна Македония са били задръствани в продължение на 30 години, като най-лошо е било при премиера Груевски. Когато става дума за това дали РСМ да продължи напред за участието си в Европейски Съюз, би трябвало да си дадем сметка, че България има избрани ползи, които би трябвало да отбрани в този момент, съобщи депутатът.

"Българското общество ще счита за действителни резултати отбраната на правата на българите в Северна Македония, елиминирането на езика на омразата, корекции в учебниците, които от време на време стъпват на исторически фалшификации и опрощение на хората с българско съзнание, които са потърпевши поради него ", добави Митов.

Основната рецензия на ГЕРБ към бюджета за 2022 година е свръххарчене. "Част от парите в бюджета са планувани да дойдат по Плана за възобновяване, който най-малко доникъде на годината ще стои замразен в Европейска комисия ", счита Даниел Митов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР