Според началника на кабинета на президента на Украйна, страната може

...
Според началника на кабинета на президента на Украйна, страната може
Коментари Харесай

Украйна предупреди за риск от загуба срещу Русия без пари от САЩ

Според началника на кабинета на президента на Украйна, страната може да загуби войната с Русия, в случай че помощта от Съединени американски щати спре. Републиканци в американския Конгрес обаче не престават да бъдат срещу отпущането на още средства. През октомври Джо Байдън изиска 106 милиарда $ за поддръжка на Израел и Украйна, а конгресмените отхвърлиха настояването му. Заради казуса с финансирането Володимир Зеленски отсрочи видеосреща с американски сенатори.

В същото време украинското държавно управление чака над 40 милиарда $ недостиг през идната година. Нидерландският министър на външните работи разгласи още помощ за Киев.

 
Вашата битка е и наша битка. Вашата сигурност е и наша сигурност. Затова нидерландското държавно управление отпуска 2,5 милиарда евро в поддръжка на Украйна през 2024 година. Обсъдихме и устрема на Украйна да стане членка на Европейския съюз.
Ханке Слот, министър на външните работи на Нидерландия

Украинският външен министър напомни, че спорът в Близкия изток измества фокуса от съветската инвазия. Но добави, че военната поддръжка за Украйна продължава по проект.

 
За страдание това е действителността. Новите войни постоянно притеглят повече внимание от продължаващите. Иска ми се да няма повече войни, само че по този начин действа светът. Въпреки това нашите сътрудници схващат, че залогът в Украйна е доста по-голям от просто бъдещето на Украйна.
Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна

Междувременно Владимир Путин е на посещаване в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия. Руският президент беседва с водачите на двете страни за войната в Близкия изток. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР