Според мониторинговата организация „Специален главен инспекторат за възстановяването на Афганистан“

...
Според мониторинговата организация „Специален главен инспекторат за възстановяването на Афганистан“
Коментари Харесай

Талибаните са увеличили териториите в Афганистан под свой контрол

Според мониторинговата организация „ Специален основен инспекторат за възобновяване на Афганистан “ през последните 6 месеца талибаните са нараснали територията в страната, която управляват , съобщи Reuters.
През август 2017 година 13% от 407-те общини в Афганистан са под контрола или въздействието на Талибаните спрямо 11% през февруари същата година. Това значи, че нови 700 000 души в този момент живеят под контрола на терористите.
Новите данни са белег на влошаващата се обстановка в страната. Победите на талибаните ускоряват терзанията за опцията на афганистанските сили за сигурност да се оправят с активността им, съобщи Фокус.
Според отчета на организацията в от началото на годината се следи 52% растеж на цивилните жертви при въздушни удари на интернационалната коалиция или на афганистанските Военновъздушни сили в съпоставяне със същия интервал предходната година.
Наблюдава се и внезапно увеличение на „ вътрешните набези “ от терористи, ориентирани против американските и афганистанските въоръжени сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР