Според мен вървим към съставяне на правителство, като казвам вървим

...
Според мен вървим към съставяне на правителство, като казвам вървим
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Вървим към съставяне на правителство



„ Според мен вървим към сформиране на държавно управление, като споделям вървим - показвам упованията на множеството от българите, защото за мен отиването на нови избори ще нанесе щета на всички “, сподели пред БНР проф. Вили Лилков.

„ Смятам, че след вторите в този момент изключителни избори политическите сили са разбрали, че се е стигнало до една точка на изкривяване, след която в случай че не се сформира държавно управление, негативи ще понесат за съставянето на кабинет “, уточни още проф. Лилков в предаването „ Хоризонт за вас “.

„ Хубаво е че се смени тонът и се не помниха някои от заклинанията от напълно скоро при някои партии и седнаха на една маса на договаряния. Очаквам околните дни да има държавно управление с мандата на „ ИТН “ и то ще мине в Народното събрание без проблем “, разяснява още политикът и академични учител проф. Лилков.

Проф. Лилков разясни, че най-вероятно в този момент от Има Такъв Народ към този момент са осъзнали голямата отговорност , която носят, оповестяването на кабинет авансово, което беше безгрижно, само че партията на Слави Трифонов се е осъзнала, че хората ще се оттеглен от тях:

„ Ясно е също, че и сегашният длъжностен кабинет и бъдещият са свързани в огромна степен и с дейностите и ролята на Президента Румен Радев . Освен това Има Такъв Народ знаят, че в случай че в този момент изгубят политическата самодейност, са изгубени въобще от тук насетне, обречени са на намаляване на поддръжката, и никога не биха постигнали тези резултати в бъдещи избори, когато и да са те. ", сподели още Лилков

По думите му бъдещото държавно управление на Има Такъв Народ ще получи поддръжката на Движение за права и свободи, а при Българска социалистическа партия има два лагера - за и срещу поддръжка, само че " За поддръжка " са множеството. 

" Вероятно държавното управление ще е с мандата на Има Такъв Народ , без политически коалции ", счита проф. Лилков.

Това държавно управление ще е устойчиво най-малко до президенските избори , разясни още проф. Вили Лилков. Защото съгласно него това ръководство го чакат доста съществени проблеми , защото занапред престоят диалозите за политики, за хрумвания, за действителното ръководство на страната.

" Затова ще е необходим разговор сред партитите " , сподели още проф. Лилков, очаквайки и министри от служебния кабинет да влязат в идващия.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР