Според мен лимитите за лъчетерапията са едно недоразумение. Ние никога

...
Според мен лимитите за лъчетерапията са едно недоразумение. Ние никога
Коментари Харесай

БЛС: Не сме договаряли лимити за лъчетерапията

Според мен лимитите за лъчетерапията са едно неразбирателство. Ние в никакъв случай няма да оставим пациент без лекуване. БЛС не е договарял такива предели. Мярката не е съгласувана и с гилдията на лъчетерапевтите. Няма да се позволен предели и няма да има листа на чакащите.
Това сподели в ефира на БТВ новият ръководител на Български лекарски съюз доктор Иван Маджаров, който разяснява опцията здравната каса да вкара предели за лъчетерапия.

" Не би трябвало да позволяваме българските пациенти да вървят в чужбина, с цел да се лекуват. Работихме доста, с цел да се сдобием с една от най-модерните техники в целия свят за лъчелечение. Ние ще се борим за повече средства за опазването на здравето. Да, сега парите са над 4 милиарда, само че по наши сметки още 4 милиарда се заплащат отвън държавния дирек. Тези пари изтичат от джобовете на хората. Ние желаеме тези пари да излязат на ярко ", разкри доктор Маджаров.

" Към момента БЛС не поддържа здравната карта. Ние не участвахме интензивно в нейното създаване и за това не я подкрепихме. Има грешки в нея и ние сме твърдо срещу потреблението на здравната карта за рестрикция на кревати и пациенти. В този тип ние няма да подкрепим здравната карта ", безапелационен беше той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР