Според мен истерията да се презапасяваме с бензин, е по-скоро

...
Според мен истерията да се презапасяваме с бензин, е по-скоро
Коментари Харесай

Любомир Дацов: У нас дори да има леко повишение на цената, няма да има недостиг на бензин и нафта

" Според мен нервността да се презапасяваме с бензин, е по-скоро в областта на спекулацииите , в обществените мрежи се популяризира и информация, че една политическа партия посредством пиарите си е провела разпращането на есемеси, че би трябвало се презапасим с гориво, това за мен няма действителна основа . Тази офанзива беше ориентирана към страховете на хората ", сподели за БНР Любомир Дацов, някогашен заместител финансов министър и финансов специалист.

По думите на специалиста тази всеобща неуравновесеност има почва и работи в България.
" Може да е станала нечиста сделка, може да е било хибридна офанзива, не е ясно към момента.При тази цена на суровия нефт, въпреки, че нашата рафинерия зарежда от така наречен " тежък нефт ", той е импорт от Русия в огромната си част, внасяме и от Ирак и от тази позиция нашата рафинерия няма заплашен източник на доставка на нефт .
Бензините и дизела за нашата страна, за разлика от газа, могат да се докарат и от други рафинерии към нас - има такива в Турция или Гърция и било с цистерни, било по сухопътния пначин, могат да се доставят бензин или дизел. И по тази причина в България даже да има леко покачване на цената, няма да има дефицит на бензин и нафта. За разлика от газа , изключително в случай че се случат последствията от войната ", разясни още Дацов .
" Животът ще продължи и след тази съветска инвазия. Така че, в случай че ние не наложим спомагателни наказания , с цел да се откажем от енергийните доставки под една или друга форма, аз не мисля, че ще има и дефицит на газ . Макар и на някаква повишена цена. Дори цената ще си остане съгласно мен в границите на този съставен елемент ", разясни още пред БНР Любомир Дацов.

 Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР