Според медицинската наука прясното мляко само по себе си не

...
Според медицинската наука прясното мляко само по себе си не
Коментари Харесай

Защо все повече хора се отказват от кравето мляко и какви са алтернативите

Според здравната просвета прясното мляко единствено по себе си не е нездравословно за здравето. То е хранителен артикул, който съдържа голям брой потребни хранителни субстанции, като протеини, калций, витамини и минерали.

Въпреки това, има хора, които заобикалят потреблението на прясно мляко заради някои евентуални отрицателни резултати върху здравето. Ето някои от тях:

Лактозна нетърпимост - Това е положение, при което тялото не може да разгради лактозата, която е главен захар в млякото. Това може да докара до признаци като газове, болки в корема и диария.

Алергия към протеина от млякото - Някои хора са алергични към протеина от млякото, който може да докара до признаци като нарушение на дихателните пътища, кожни обриви и отоци.

Наднормено тегло - Млякото съдържа мазнини и калории, които могат да допринесат за наднормено тегло, в случай че се употребяват в огромни количества.

Замърсяване - Прясното мляко може да бъде нечисто с бактерии, като да вземем за пример салмонела, която може да докара до хранително натравяне.

Независимо от това, до момента в който прясното мляко може да има някои евентуални отрицателни резултати върху здравето, те не са присъщи за всички хора. Много хора могат да се възползват от питателните изгоди на млякото, изключително в случай че са включени в уравновесена и разнообразна диета.

Повишен холестерол - Кравето мляко може да бъде богато на наситени мазнини, които могат да покачат равнищата на холестерол в кръвта, изключително в случай че се употребяват в огромни количества.

Проблеми с диабета - Кравето мляко може да увеличи равнищата на глюкоза в кръвта, което може да бъде проблематично за диабетици.

Ако желаете да замените кравето мляко в диетата си, има доста различни разновидности, които са по-подходящи за хора, които имат проблеми с кравето мляко или просто желаят да разнообразят диетата си. Ето няколко образеца:

Растително мляко - Има доста типове растително мляко разполагаем, като соево, оризово, кокосово и бадемово мляко, които са безлактозни и могат да бъдат употребявани като сурогат на кравето мляко.

Протеинови питиета - Ако търсите опция на кравето мляко, която да е богата на протеини, може да изберете мляко от конопено семе, грахов протеин или други протеинови питиета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР