Според макро експерта Лин Олдън Биткойн (BTC) на сегашните си

...
Според макро експерта Лин Олдън Биткойн (BTC) на сегашните си
Коментари Харесай

Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия

Според макро специалиста Лин Олдън Биткойн (BTC) на сегашните си ценови равнище е " мощна покупка ", само че предизвести за макро изискванията.

В изявление за Swan Signal Олдън съобщи, че актуалната стойност на Биткойн дава опция на вложителите да натрупат криптовалутата на относително ниска цена. Тя обаче поучава трейдърите да се преценяват с евентуалната волатилност в близко бъдеще.

Въпреки бичите си настройки, Олдън също по този начин предизвести, че има възможност Биткойн да претърпи спад в цената си по-късно тази година. Това може да се случи, в случай че федералните парични политики доведат до пресъхване на ликвидността.

Макроекспертът изрази опасения, че откакто бъде решен въпросът с тавана на дълга, Министерството на финансите на Съединени американски щати може да се опита да изтегли назад ликвидност от пазара, с цел да попълни хазната.

Ако Федералният запас изтегля ликвидност бързото понижаване на ликвидността може да докара до отрицателни ретестове, консолидации или корекции.

Олдън призна, че е предизвикателство да се плануват пазарните условия по-късно тази година, както и паричните политики на Федералния запас. Въпреки това тя счита, че възприемането на многогодишна вероятност и отчитането на фундаменталните фактори на мрежата са от решаващо значение за вложителите.

Според макроексперта професионалните трейдъри могат да се опитат да извлекат оптималната изгода от Биткойн. Все отново за голямото болшинство от хората той е в “ зона на дълбока стойност “ въз основа на голям брой индикатори.

Според нея Биткойн е привлекателна инвестиция в вероятност от три до пет години, при изискване че вложителите наблюдават фундаменталните индикатори на мрежата и удостоверяват, че всички аспекти към момента работят по предопределение.

Олдън акцентира, че сега няма съперници, които да се приближават до това, което предлага Биткойн. Тя повтори, че макар евентуалните разтърсвания през втората половина на тази година, водещата криптовалута остава мощна покупка.

Въпросът с тавана на дълга към момента не е изцяло решен и до момента в който това стане, пазарът евентуално ще претърпява възходи и спадове. Ето за какво Олдън прикани трейдърите да останат бдителни и готови за евентуални пазарни съмнения през идващите месеци.




Какво съставлява таванът на дълга на Съединени американски щати?

Таванът на дълга на Съединените щати е законово ограничаване на дълга, който държавното управление може да емитира.

Той се дефинира от Конгреса и дефинира оптималния размер на дълга, който държавното управление може да има в обращение във всеки един миг. Таванът на дълга съществува от 1917 година и Конгресът го е повишавал повече от 100 пъти.

Правителството на Съединени американски щати задлъжнява, като взема заеми за финансиране на своите интервенции, да вземем за пример за възнаграждение на военни разноски, стратегии за обществено подкрепяне и инфраструктурни планове. Таванът на дълга има за цел да управлява нивото на дълга, като лимитира размера на сумата, която държавното управление може да заеме.

Ако таванът бъде доближат и не бъде повишен, държавното управление няма да може да заема повече пари, с цел да заплаща сметките си. Това би могло да докара до несъблюдение на дълговите отговорности на Съединени американски щати, което би се отразило съществено на стопанската система и международната финансова система.

През последните години таванът на дълга е предмет на разногласия, като някои законодатели настояват, че той би трябвало да бъде понижен, с цел да се понижат държавните разноски, а други – че би трябвало да бъде отстранен напълно. В няколко случая Конгресът не съумя да увеличи тавана на дълга навреме, което докара до прекъсване на работата на държавното управление и други проблеми.

В началото на 2023 година таванът на дълга на Съединени американски щати е $31.4 трилиона. Конгресът разисква дали да го увеличи, с цел да избегне евентуален банкрут.




Какво значи Федералният запас да изтегли ликвидност?

Когато Федералният запас изтегля ликвидност, централната банка понижава парите, които са разполагаем на банките и финансовите институции. Обикновено това става посредством продажба на активи, които Федералният запас държи, като да вземем за пример държавни облигации или скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки, на банки или вложители.

Целта на изтеглянето на ликвидност е да се понижи количеството пари в обращение, което може да помогне за попречване на инфлацията. Когато в обращение има прекалено много пари, цените са склонни да се покачват, което може да навреди на стопанската система.

Чрез изтеглянето на ликвидност Федералният запас може също по този начин да алармира на пазара, че се пробва да затегне паричната политика, което може да повлияе на лихвените проценти и да насърчи банките да задържат повече от запасите си.

Изтеглянето на ликвидност обаче може да окаже и негативно влияние върху стопанската система, изключително в случай че се прави прекомерно бързо или нападателно. Да предположим, че няма задоволително пари в обращение. В този случай може да се затрудни вземането на парични заеми от предприятията и потребителите, което да забави икономическия напредък и даже да докара до криза.

Като цяло изтеглянето на ликвидност е решение, което Федералният запас взема доста деликатно. Обикновено то включва деликатно балансиране на нуждата от попречване на инфлацията и поддържане на икономическата непоклатимост с подпомагането на икономическия напредък и поддържането на кредитния поток към предприятията и потребителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР