Според Любомир Каримански от ИТН коалиционните разговори са постфактум"Трябва да

...
Според Любомир Каримански от ИТН коалиционните разговори са постфактум"Трябва да
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Компромисите вече са изчерпани

Според Любомир Каримански от Има Такъв Народ съдружните диалози са постфактум

"Трябва да има доста по-добра връзка, (б.р. „ Продължаваме промяната “) би трябвало да се вслушват в съдружните сътрудници. Едноличните решения за да може единствено и единствено да се потвърди правотата, въз основата на нужния прогрес на обединението не би трябвало да бъдат основани на егото и самовлюбеността на някои представители ".

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ по ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански от „ ИТН “.

По думите му компромисите към този момент са изчерпани.

„ Оттук нататък стъпваме единствено върху съдружното съглашение и го съблюдаваме прецизно “, съобщи още той.

Антикризисните ограничения

„ Антикризисните ограничения би трябвало да са съобразени с това, което е залегнало в съдружното съглашение. То предвиждаше да се правят редица промени, които би трябвало към този момент да са стартирали или най-малко да е стартирало тяхното конструиране. До този миг съм сюрпризиран от това, че даже и не се разискват промени. Няма нищо по-хубаво от това, когато умеем да съчетаваме ограничения с нужните промени “, съобщи Каримански.

По думите му не е ясно какъв резултат ще създаде пакетът от антикризисни ограничения на стойност 2 милиарда лева, който държавното управление показа през седмицата.

„ До този миг имахме една таблица, в която са ограниченията, интервалът за реализиране на ограниченията и какъв ще бъде резултатът върху бюджета. Защо при изискване, че толкоз време към този момент не приказваме за COVID-19 продължава мярката „ 60/40 “ или най-малко не знаем нейното положение и какво става с нея. Досега не съм получил отговор. На нас трябваше да ни е ясно в кой миг така наречен помощи за бизнеса по отношение на COVID-19 да бъдат или трансформирани, или прекъснати “, добави депутатът от „ ИТН “.

Според Каримански 0% Данък добавена стойност за хляба може би ще докара до известно опазване на цените.

„ Не ограниченията, свързани с Данък добавена стойност ще оказват помощ сега на всичко това, което е произлязло като резултат от инфлацията, по-скоро точно промените (б.р. ще го направят) “, разясни той.

Разговорите в обединението

Според Каримански съдружните диалози са постфактум.

„ До този миг те не са с превантивна функционалност - диалози. Ние биваме осведомени за едно или друго нещо с времеви интервал за реакция от два-три дни, дори някой път няма и толкоз. Някои извънредно значими неща за финанси и стопанска система от съдружното съглашение не се съблюдават. По-добре в този момент да бием алармата, в сравнение с когато е късно. Не съм сигурен дали и в този момент не е късно почтено казано. Необходимо беше да се показват обособените стъпки и процеси за реформиране на браншове и действия в обществената администрация, тъй че да има смисъл от ограниченията и да са изцяло ефикасни “, съобщи още депутатът от „ ИТН “.

„ Не мога да бъда склонен с това, че когато е належащо да се направи изцяло социално-осигурителна промяна, пенсионна промяна ние тръгваме отново с половинчати стъпки, без да забележим промяната и без тя да е необятно разисквана. Когато желаеме един обществен разход да бъде качен по една или друга причина, ние не знаем точните резултати от това като дадем повече пари в обществото дали те отиват по предопределение тъкмо там, където има уязвими групи “, съобщи Каримански.

Той укори Народното събрание за част от нещата, свързани с правовата промяна.

„ Комисията по конституционни въпроси по този начин и не реализира съглашение, с цел да може да придвижи нещата. Правовото успокоение на компаниите, на бизнеса, на жителите е едно от извънредно значимите неща и то залегна в нашето съглашение като причина да се движат икономическите и финансовите процеси “, добави Каримански.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР