Според Лорер позицията на президента Радев спрямо Русия е недостойна. За

...
Според Лорер позицията на президента Радев спрямо Русия е недостойна. За
Коментари Харесай

Mинистърът в оставка Даниел Лорер: ПП се събираме, за да решим с какво правителство ще подходим към новия мандат

Според Лорер позицията на президента Радев по отношение на Русия е недостойна. 

За нас обясненията с икономическите претекстове бяха несъстоятелни,това стана ясно в хода на самия спор. Това беше мотив. Истинската причина е боязън от опизицията, кото се усеща комфотно и това ще спре. Когато започнахме да отлепяме от дъното, споделиха " стига толкоз ", време е да се върнем. Това съобщи министърът в оставка Даниел Лорер в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

Промяната, която се случи е невиждана и на опозицията не им харесва. Политиката стана транспарантна. Общественият спор е транспарантен. Всичкки вложители и стопанската система са довололни, че страната стартира да работи транспарантно. Срещам се с бизнеса, с цел да им дам убеденост, тъй като ги хвана паника. Уверявам ги, че проямата остава туки и това, което започнахме е необратимо. В рамките на 12 години оставахме последни в доста знаци, в рамиките на 6 месеца ние обърнахме нещата, уточни Лорер. 

Министърът на нововъведенията в оставка означи, че измененията и промените по Плана за възтсановяване са над 20, като най-ключовите са в комисиите в Народното събрание. 

Лорер разяснява изявлението на Слави Трифонов по отношение на обединението между  “Продължаваме смяната ”, ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи, която гласоподава за приемането на френското предложение за Република Северна Македония. 

Това е недоумение на демократичния развой. Може да има разнообразни конфигурации. Когато се гласоподава оставка това е израз на съгласие сред партии, които не приемат управлението на страната. Казусът с Република Северна Македония е мъчителен и за българския народ. Затова не е вярно дребна група да взема решение, представителите на народа в парлманта трябва да вземат решение. Считаме че нещо токова значимо би трябвало да бъде решение на Народното събрание. Никой в Европа не разбираше какво желаеме от Македония. Шест месеца работихме, с цел да разбираем тези неща. В момента е значима македонската страна. Това решение пази българския интерес, посочи Лорер. 

Различни политици взеха отношение по тематиката. Албанския министър председател е прочувствен, тъй като става въпрос и за преговоите на неговата страна. Той вижда България като спънка. Ние казахме, че това е негово мнение, само че България няма да приема рецензии, тъй като пази националния си интерес, уточни Лорер в отговор на думите на албнаския министър председател Еди Рама. 

Министърът в оставка изясни, че от " Продължаваме промяната " работят и за попълване на новия мандат, който предсти да получат от президента Румен Радев и за възможни предварителни избори. 

Във вторник или сряда ще се събере националнкия съвет на " Продължаваме промяната ", с цел да решим с какво държавно управление ще подходим към новия мандат. Не сме обсъждали нови промени, не сме обсъждали необходимист от разбърквания. Въздържаме се от коментар за имена на министри. Кирил Петков изведе България в изключителна бита при три кризии. Така че е доста допустимо още веднъж той да бъде предложение за министър-председател, съобщи Лорер. 

По думите му изчезналите гласове би трябвало да дойдат от ИТН. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР