Според конституционалисти не Слави Трифонов трябва да обяви, че няма

...
Според конституционалисти не Слави Трифонов трябва да обяви, че няма
Коментари Харесай

Христо Христев: Следва връчване на втори мандат за съставяне на правителство

Според конституционалисти не Слави Трифонов би трябвало да разгласи, че няма да има гласоподаване на държавно управление, а този, на чието име е публикуван Указ за сформиране на държавно управление . Трябва да има или някакво гласоподаване в зала, с цел да бъде завършен този мандат, или да има категорично заявяване от парламентарната естрада на претендента за министър-председател, че Има Такъв Народ се отхвърля от мандата и той да се счита за несполучливо осъществен. Според някогашни конституционни съдии няма потребност от особено заявяване за отдръпване на кабинета . Има и доктрина, че това ще постави завършек на парламентарната рулетка, съгласно други тя продължава. 

В предаването " 12+4 " Христо Христев, учител по право на Европейския съюз, изясни: 

" Следва кандидатурата за министър-председател да бъде подложена за разискване и гласоподаване в Народното събрание . Ако най-голямата парламентарна група вземе решение и респективно претендентът за министър председател зачете това решение, здравият разсъдък постанова да се установи под избрана форма в границите на Народното събрание, че в по този начин предписаната процедура се стига до несполучлив краен резултат и да се пристъпи към идната стъпка - възлагане на мандат на втората парламентарна група... Логично е, когато препоръчаният претендент за министър председател заявява, че се отхвърля, не можете да го поставите за гласоподаване в Народното събрание ". 

Христев счита, че имаме политически индивид, който цели да взриви политическата система или това, което имаме като парламентарен модел
Интервюто с Христо Христев можете да чуете в звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР