Според комисията българското законодателство не е в съответствие с правилата,

...
Според комисията българското законодателство не е в съответствие с правилата,
Коментари Харесай

ЕК дава България на съд по три случая и предупреди за 7 наказателни процедури

Според комисията българското законодателство не е в сходство с разпоредбите, тъй като не не разрешава предлагането на пазара на натурални минерални и изворни води, които произлизат от еднакъв извор, под повече от едно комерсиално изложение, както изискват европейските правила. Противно на разпоредбите, в българското законодателство не се изисква наименованието на извора да се показва върху етикетите на минералните и изворните води. Българското законодателство разрешава също да се употребява обозначението " изворна вода " за вода, която не дава отговор на изискванията за потребление на това определение.

  Под опасност от съд за 7 наказателни процедури

Европейската комисия заяви през днешния ден за седем наказателни процедури против България. Комисията чака отговорите на българските управляващи в период от два месеца.

По една от процедурите Комисията приканва България да вкара вярно разпоредбите на Европейски Съюз за отваряне на пазара и ръководство на железопътната инфраструктура . Европейските правила за основаване на единно европейско железопътно пространство плануват отваряне на пазара за вътрешни услуги за железопътен транспорт на пасажери и ръководството на железопътната инфраструктура. Предвижда се сдруженията да правят всички типове железопътни услуги на всички места в Европейски Съюз. През ноември 2021 година Европейска комисия стартира процедурата във връзка независимостта и безпристрастността на шефа на инфраструктурата , както и с спомагателните функционалности на регулаторния орган. Тъй като българското законодателство към момента не е изцяло съобразено с условията на правото на Европейски Съюз, Комисията реши да показа стимулирано мнение. България разполага с два месеца, с цел да заяви за подхванатите ограничения, а по-късно казусът може да бъде отправен до Съда на Европейски Съюз, се отбелязва в известието.

По друга процедура Европейска комисия приканва нашата и още три страни да съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз за крайпътни инспекции . Правилата трансформират техническите условия за крайпътни инспекции, в това число типовете високоскоростни трактори, подлежащи на такива инспекции за възстановяване на сигурността по пътищата. Процедурата стартира през ноември 2022 година и в този момент дава период от два месеца за отговор, като предизвестява, че може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз.

Европейска комисия приканва също България да съблюдава разпоредбите за установяване на обединен формат за позволения за престояване за жители на страни отвън Европейски Съюз . Пояснява се, че нашата страна не е въвела новата версия на единния формат до крайния период от 10 юли 2020 година. Това може да докара до увеличение на случаите на подправяне на документите, разяснява Комисията. България разполага с два месеца, с цел да отговори и да предприеме нужните ограничения, а при липса на приемлив отговор Европейска комисия може да отнесе случая до Съда на Европейски Съюз.

Комисията показва очакване България и още девет страни от Европейски Съюз да вкарат вярно всички правила за сезонните служащи . Правилата плануват обезпечаването на почтени условия на труд и живот, равни права и задоволителна отбрана от употреба на задграничните служащи, както и понижаване на противозаконната миграция. С откриването на тази наказателна процедура Европейска комисия дава период от два месеца за отговор.

От нашата страна и още четири страни от Европейски Съюз се чака също по този начин да вкарат напълно разпоредбите за вътрешния пазар на електрическа енергия . Нашата страна е призована също по този начин да уточни по задоволително явен и прецизен метод всички разпореждания в националното законодателство за въвеждане на европейските правила в тази област. Крайният период за законодателните промени е изминал на 31 декември 2020 година, а през февруари 2021 година са били открити наказателните процедури. Отново е подложен двумесечен период за осъществяване на отговорностите и е отправено предизвестие, че в противоположен случай въпросът ще бъде отправен до Европейския съд.

В региона на корабоплаването Европейска комисия приканва България и още четири страни да изготвят и изпратят копия от своите морски пространствени проекти . Европейските правила дефинират общ метод за страните в Европейски Съюз за обмисляне на техните морски зони. Крайбрежните страни от Европейски Съюз се очакваше да изготвят морски пространствени проекти не по-късно от 31 март 2021 година и да показват копия три месеца след публикуването им. Даден е двумесечен период за деяние и е отправено предизвестие, че въпросът може да бъде отправен до Съда на Европейски Съюз.

Комисията настоятелно приканва също по този начин България да заяви ограниченията за използване на разпоредбите за пристанищните приемни уреди за предаване на боклуци от кораби . Тези правила плануват подобаваща инфраструктура на пристанищата за събиране на корабните боклуци. Държавите имаха период до 28 юни 2021 година да вкарат новите правила в националното законодателство. През ноември 2020 година комисията предприе наказателната процедура против нашата страна. България разполага с два месеца, с цел да отговори и да предприеме нужните ограничения, като в противоположен случай Европейска комисия може да отнесе случая до Съда на Европейски Съюз, се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР