Според класацията на Economist Intelligence Unit от ноември миналата година,

...
Според класацията на Economist Intelligence Unit от ноември миналата година,
Коментари Харесай

Тук живеят най-богатите

Според класацията на Economist Intelligence Unit от ноември предходната година, Хонконг е най-скъпият град за живеене. След него се подреждат Цюрих и Париж.
 Коронавирусът, най-скъпите градове в света и по какъв начин пандемията промени класацията
Новите най-скъпи градове в света

COVID-19 оказа въздействие и тук

При правенето на това нареждане под внимание е взето съотношението на разноските за живот и цените на съществени артикули и услуги.

Но в случай че си приказваме за свръх богати притежатели на жилища - единствено за парцели на стойност над 30 милиона щатски $, то обичаният им град към този момент е различен.
 Снимка 520264

Финансовата осведомителна организация Wealth X и платформата за недвижими парцели REALM вършат изследване, от което излиза, че няма друт град в света с толкоз огромен брой обособени притежатели на жилища, които имат свръх висока чиста стойност, като Ню Йорк.

Авторите на изследването откриват, че към декември 2020 година общо 24 660 богаташи се радват на главно или вторично местопребиваване в Голямата ябълка.

На второ място след Ню Йорк е различен прелъстителен град - Лос Анджелис, където живеят 16 295 такива персони, след това идва ред на Лондон (с 14 485 заможни собственици), Хонконг (14 235) и Париж (7035), прецизират от Rob Breport.
 Снимка 520265

Докладът открива, че множеството вторични резиденции се намират в световните градове на Западна Европа, като Лондон е топ дестинацията в тази конкуренция. Само 47% от ултрабогатите показват за собствен дом Голямата ябълка.
 Снимка 520266

Градът с най-развита стопанска система в Съединени американски щати заема челно място, както по броя на лицата със свръх висока чиста стойност на главния си парцел, по този начин и на втородомците.
 Лос Анджелис, Bel Air, The One - най-голямата в света и най-скъпата в Съединени американски щати къща за 350 милиона $
Най-голямата къща в света е подготвена за продажба

Останахме без думи

И макар пандемията, Ню Йорк остава пердпочитан адрес за парцел, даже и на трето жилище измежду най-богатите, прецизират от Mansion Global.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР