Според журналисти от Северна Македония посегателството сне е случаен криминален

...
Според журналисти от Северна Македония посегателството сне е случаен криминален
Коментари Харесай

Извършители на посегателството на културно-информационния ни център в Скопие все още не са разкрити


Според публицисти от Северна Македония похищението с не е инцидентен престъпен акт. Те упорстват за съответни дейности от страна на македонските управляващи.

Непознати и неразкрити досега причинители влязоха и откраднаха част от техниката и разнообразни движимости от културния ни център. Щетите са съвсем отстранени по постройка и стената, която беше разрушена.

Спомените за случилото се обаче не са избледнели и занапред се проучват както от работещите тук, по този начин и от сътрудници публицисти - хора с българско съзнание в Скопие.

Според публицисти, живеещи и работещи в Северна Македония, нападението на българския център нито е инцидентно, нито е просто престъпно действие.

„ Случайни престъпни прояви няма, това е целеустремено. Това се вижда и от фотосите на отвора, който беше там, това е професионално работено “, счита Владимир Перев.

„ Това е непосредствено нахлуване над българската страна. В края на деня, главния губещ е Република Северна Македония, тъй като имиджът на страната става неприятен. Аз желая да слага въпроса, какво направиха формалните управляващи тук, че да покажат, че в действителност желаят положителни връзки с Република България “, счита основният редактор Атанас Величков.

Директорът на Културния център в Скопие Антония Велева споделя, че се надява причинителите да бъдат разкрити, а по-късно да се обясняват претекстовете за грубото посягане.

„ Нашата институция, като посланичество на Министерство на културата е главен мост за основаване на положителни връзки, на съдействие сред двете общества на нашите страни. Това престъпно действие чакаме да бъде позволено от способените органи допустимо най-скоро “, сподели Антония Велева.

Вътрешният министър Иван Демерджиев също разяснява тематиката по-рано през днешния ден, като съобщи че страната ни следи деликатно подобен жанр похищения и страната ни упорства за цялостно изясняване на случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР