Според източници на “Уолстрийт джърнълС мисията бил натоварен топсъветник в

...
Според източници на “Уолстрийт джърнълС мисията бил натоварен топсъветник в
Коментари Харесай

САЩ водят тайни преговори с Русия

Според източници на “Уолстрийт джърнъл ”
С задачата бил претрупан топсъветник в Белия дом

Кремъл отхвърли да разяснява изказванията за контакти

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан неколкократно е водил поверителни диалози с помощника на президента на Русия Юрий Ушаков и секретаря на Съвета по сигурността Николай Патрушев.

Това заяви в. “Уолстрийт джърнъл ”, като се базира на свои източници в американската администрация и на такива от съдружници на Съединени американски щати.

Белият дом отхвърля коментар за информацията на “Уолстрийт джърнъл ”, а представителят на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън сбито декларирал, че “хората настояват доста неща ”.

Американският вестник показва, че съгласно американски представители Съливан е прочут като последовател на продължаването на контактите с Русия, въпреки други високопоставени политици да считат, че договарянията с Москва в сегашните дипломатически и военни условия не биха дали плодове.

Съливан бе в Киев в петък, където акцентира непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна, дни преди междинните избори, които може да трансформират салдото на силите в Конгреса, а с това и вероятностите за поддръжка за Украйна.

Източниците на вестника показали, че тематиката на договарянията, които Съливан е водил, не е краят на войната в Украйна, а предотвратяването на ескалацията на спора и поддържането на каналите за връзка. Не излиза наяве по кое време, както и какъв брой пъти са разговаряли Ушаков и Патрушев със Съливан.

И Кремъл отхвърли да разяснява материала на “Уолстрийт джърнъл ”.

“Няма какво да кажем за тази обява ”, съобщи през днешния ден пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

“Отново дублирам, че има някои истинни известия, само че по-голямата част от известията са чиста нечиста сделка ”, добави Песков.

Той уточни още, че Русия остава “отворена ” за диалози, само че не може да договаря с Украйна, откакто Киев отхвърля да води договаряния с Москва.

Ден преди обявата на “Уолстрийт джърнъл ” различен влиятелен американски вестник - “Вашингтон пост ”, писа, че импровизирано Вашингтон увещава Киев да показва подготвеност за договаряния с Москва. Според източници на изданието задачата не била двете воюващи страни действително да седнат на масата за договаряния, а по-скоро е пресметнато изпитание да се подсигурява, че Украйна ще резервира поддръжката на други страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР