Международният наказателен съд издаде заповеди за арести на лидерите на

...
Международният наказателен съд издаде заповеди за арести на лидерите на
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречиво, стотици хиляди жители са застрашени

Международният углавен съд издаде заповеди за арести на водачите на Израел и палестинското придвижване " Хамас ", в това число на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.  

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев заяви, че крайното решение се чака и не е ясно дали съдът ще вземе тъкмо това решение. 

" Скандално беше това предложение на основния прокурор, то е спорно. Разследвания против Израел за закононарушения против човечеството има от 3 години. Защо тъкмо в този момент се издават идентични заповеди за управленията на Израел и " Хамас "? Това е неправилно решение. Ще нагнети доста повече напрежение и ще провокира гневни реакции ", разяснява той.

В същото време Нетаняху споделя, че интервенцията няма да спре и ще бъде доведена до дъно. Керемедчиев посочи, че територията на Израел не е под юрисдикцията на Международния углавен съд. Не по този начин стои въпросът с водачите на " Хамас ", които са по-уязвими от такава заповед. 

" Ситуацията в Ивицата Газа заплашва стотици хиляди поданици. Хуманитарната злополука е ужасяваща. Не можем да твърдим, че без учредения се правят такива следствия за закононарушения против човечеството. Операцията в Рафах ще докара до доста по-тежък спор. Затворени са опциите за излаз и филантропична помощ ", акцентира гостът на Bulgaria ON AIR. 

Според Керемедчиев следва доста тежка ескалация и доста е допустимо и последните заложници на " Хамас " да не останат измежду живите. Той чака и мощно напрежение в Израел, защото околните на заложниците упорстват за договаряния.

СМЪРТТА НА ИРАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЕБРАХИМ РАИСИ

" Раиси е един от ястребите на иранското държавно управление, той сляпо има вяра в революцията на Хомейни. Инициатор е на нападенията на Саудитска Арабия с дронове, въоръжаването на хутите и " Хизбула ". Той имаше ярка антиамериканска и антиизраелска политика. Имаме 50 дни да забележим кой ще бъде определен за президент, само че не чакам огромна смяна в позициите на Иран. Много е значимо кой ще бъде правоприемник ", изясни Керемедчиев.

По думите му е доста евентуално гибелта на Раиси да е случай поради остарялата техника, а не преднамерена офанзива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР