Според изследванията храни, богати на флавоноиди като ябълки и зелен

...
Според изследванията храни, богати на флавоноиди като ябълки и зелен
Коментари Харесай

Кажете Не! на рака и сърдечните проблеми с тези храни с флавоноиди

Според проучванията храни, богати на флавоноиди като ябълки и зелен чай могат да понижат риска от рак и сърдечни болести. Достатъчни са 500 мг от детайла дневно, с цел да се понижи рискът от такова увреждане. Допълнителният банкет на веществата не понижават риска от сърдечни проблеми повече, само че този от рак – да.

Една ябълка дневно може да ви помогне да се предпазите от тези съществени заболявания. Същото се отнася и за зеления чай, както и други храни, богати на флавоноиди.

Такива са растителните артикули, за които е известно, че облекчават възпаленията и са мощни антиоксиданти. Приемът на детайлите е изключително целесъобразен за хора, които използват цигари и алкохол. Констатациите са резултат от разбори на повече от 53 000 датчани, изследвани в границите на интервал от 23 години.

Според експертите тези изследвания би трябвало да насърчат хората да ядат повече плодове и зеленчуци, изключително тези, изложени на риск от сърдечни болести или рак. Освен това те поучават всички да лимитират алкохола и тютюнопушенето.

 Флавоноидите са част от здравословното хранене

Проучване открива, че консумирането на към 500 мг флавоноиди дневно обезпечава нужната отбрана против заболявания. Изследователите поучават хората да се хранят здравословно, с цел да победят болесттите.

Не е належащо да бъдете вегани, с цел да се храните добре или да се ограничавате по какъвто и да е метод.

Сред храните, съдържащи флавоноиди, попадат плодовете, зеленчуците, черният шоколад, чаят и аленото вино. Важно е да консумирате разнообразни храни, с цел да осигурите многообразие на организма си. Чаша чай, една ябълка, един портокал, 100 грама боровинки или 100 грама броколи са задоволително, с цел да обезпечат дневната ви доза флавоноиди.

Като причина за опълчването на тези субстанции против рака и сърдечните проблеми, откривателите показват техните противовъзпалителни свойства.

Освен това е потвърдено, че те усъвършенстват функционалността на кръвоносните съдове и лимитират растежа на раковите кафези.

 Флавоноидите ни пазят от рак и сърдечни болести! Вижте в кои храни ги има

Все отново и вие би трябвало да им помогнете, като намалите нездравословните си привички. Цигареният пушек да вземем за пример пречи на усвояването на питателните субстанции от организма.

Алкохолът работи на същия принцип. Ето още една и може би най-важната причина да се откажете от тези неща – с цел да намалите риска от съществени болести като рак и проблеми със сърцето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР