Според изследвания на Евробарометър, в момента положителният имидж на Еропейския

...
Според изследвания на Евробарометър, в момента положителният имидж на Еропейския
Коментари Харесай

Положителният имидж на ЕС най-висок от 2009 г. насам

Според проучвания на Евробарометър, сега позитивният имидж на Еропейския съюз е най-голям от 2009 насам, като утвърждението е47 %. Това разгласи във Варна евродепутатът Емил Радев.

В последните години Европа беше сложена пред няколко рецесии – миграционната, коронавирус рецесията и войната в Украйна. Въпреки това, позитивното отношение към политиките на Европейската комисия, Европейския съвет и на Европейския парламент, се повишава.

„ Виждаме, че в рецесиите ставаме по-единни и не може всяка една страна да се избавя сама, а би трябвало обща политика. Именно това повдига утвърждението на европейските институции измежду жителите ”, означи Радев, който взе присъединяване в интернационален конгрес на тематика „ Въздействието на евроскептицизма и феномена миграция върху бъдещето на Европейски Съюз, ролята на общините, учебните заведения и гражданското общество “.

Събитието се провежда от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО). В негоучастват кметове и представители на общини от България, Италия, Испания, Черна гора, Албания и Кипър.

Рудолфo Канчеда, президент на Асоциация на локалните управляващи на Сардиния, разкри, че от предходната година до момента на италианския остров са дебаркирали към 1000 лодки с мигранти. На всяка лодка има по 6-7 души, които при идване в Сардиния се настаняват в приемни центрове с потенциал до 400 души. След това мигрантите се разпределят, като 80 на 100 от тях не търсят леговище в Италия, а в Европа.

„ Евроспептицизмът, който в последно време нараства, влия в периферията на Европа. Макар и в рецесия, Европейският съюз е жив ”, съобщи Фабио Рокуцо, кмет на община Калтаджироне.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР